Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ILLUMINATIONS ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ (ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ) ΜΕΡΟΣ Β

Το προηγούμενο κεφάλαιο μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας «κλικ» στο «ILLUMINATIONS ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ (ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ) ΜΕΡΟΣ Α». Σύμφωνα με την οπτική του Βάισχαουπτ, γιατί άραγε να είναι αδύνατον το ανθρώπινο γένος να φτάσει στην απόλυτη τελειοποίηση του, δηλαδή την ικανότητα του να αυτοκυβερνάται;

Δεν χρειαζόμαστε ρυθμιστικές εξουσίες και αστικούς κώδικες. Όταν η λογική γίνει θρησκεία για τον άνθρωπο, τότε μόνο θα λυθούν τα προβλήματα του. Με λίγα λόγια θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε τον ζυγό των μοναρχών και των ιερατείων, να καταστρέψουμε από υα θεμέλια τον αστικό κόσμο και να κτίσουμε ξανά με κύρια κατεύθυνση την επιστροφή στην αγνότητα της φύσης.

Πατριωτισμός, θρησκείες και οικογένειες θα πρέπει να διαλυθούν, να απορρίψουμε κάθε κοινωνικό δεσμό και να φτιάξουμε έναν ενιαίο κόσμο, δηλαδή έναν παγκόσμιο λαό. Αρχικά μπορούμε να διαλύσουμε αυτούς τους ζυγούς μέσω της επιστήμης και της ανθρώπινης λογικής, έπειτα να μεταμορφώσουμε τις τοπικές οικονομίες σε συνολικές για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην απόλυτη κατάργηση τους.

Πρέπει να εργαστούμε στα θεμέλια. Αυτά μέχρι εδώ μήπως σας φαίνονται λίγο γνωστά; Συνεχίζουμε όμως. Την 1η Μαΐου 1776 (ιερή ημερομηνία για τους Ιλλουμινάτους, από αυτό και η διεθνής γιορτή της εργατικής πρωτομαγιάς, αλλά και το ξημέρωμα της «Βαλπουργίας Νύχτας» των μαγισσών), ο Βάισχαουπτ ιδρύει στο Ίγκολστατ το Τάγμα των Ιλλουμινάτων.

Ο ίδιος παίρνει το κωδικό όνομα «Σπάρτακος» (ενός ηγέτη των σκλάβων της Ρώμης), ενώ όλα τα ανώτερα στελέχη χρησιμοποιούν επίσης ελληνορωμαϊκά ονόματα, όπως Κάτων, Φίλων, Διομήδης, Άρης, Σύλλας κλπ., όλοι είναι βαρόνοι και μαρκήσιοι και υποστηρίζουν μάλιστα ότι κατέχουν μυστικές γνώσεις των Πυθαγορείων και των Ελευσίνιων μυστηρίων.

Οι Ιλλουμινάτοι έγιναν κωδικά «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ», το Μόναχο έγινε κωδικά «Αθήνα», η Βαυαρία «Αχαΐα», το Ινγκολστατ «Έφεσος», η Αυστρία «Αίγυπτος», κ.ά.

Ο Βάισχαουπτ μιμείται τις μεθόδους των Ιησουϊτών, διαδίδοντας θεωρίες αντιφασιστικές και διαμετρικά αντίθετες, για την στρατολόγηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ισχυρών μελών. Κατά τους προσηλυτισμούς δεν έπρεπε να γίνονται γνωστοί οι μυστικοί στόχοι της οργάνωσης, αλλά να εισάγονται σιγά-σιγά στα ανώτερα μυστήρια, που κάθε φορά όμως θα κατέρριπταν την προηγούμενη διδασκαλία που τους είχε δοθεί ως αληθινή. Τους έλεγε λοιπόν : «Πρέπει να μιλάτε άλλοτε με έναν τρόπο και άλλοτε με διαφορετικό, έτσι ώστε οι αληθινοί μας στόχοι να παραμένουν άγνωστοι και να μην γίνονται από κανέναν αντιληπτοί και πάνω απ’ άλλους από τους βαρβάρους…»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No response to “ILLUMINATIONS ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ (ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ) ΜΕΡΟΣ Β”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer