Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕ


Λοιπόν, σήμερα θα προσπαθήσω να σας κάνω μια ανάλυση για το αν και ποιους έσωσαν όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για την χώρα μας. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που πιστεύουν ότι η χώρα σώθηκε με το μεγάλο δάνειο που πήρε.
Φυσικά δεν μιλάω ότι αυτό το πιστεύουν και οι πολιτικοί. Όχι αυτοί δεν είναι ηλίθιοι, αυτοί κάνουν την δουλειά τους, όπως την έκαναν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ηλίθιους αποκαλώ όλους αυτούς που τους ψηφίζουν. Αλλά καλύτερα να περάσω στο προκείμενο, γιατί τα πιο πάνω τα έχω πει, τα έχω φωνάξει, αλλά δεν βαριέσαι δεν τα καταλαβαίνει κανείς.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ο Γιωργάκης (τώρα πώς ξαφνικά από Γιωργάκης έγινε μέσα σε μια νύχτα κύριος Γιώργος, ποτέ δεν θα το καταλάβω), ο Αντωνάκης και ο άλλος ο δοσίλογος ο Καρατζαφέρης, λένε ότι αν δεν παίρναμε το δάνειο και δεν παραχωρούσαμε την χώρα θα καταστρεφόμασταν και άλλα τέτοια χαζά.
Ας πούμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι μια επιχείρηση ΑΕ. Δεν πάει καλά και ότι χρωστάει στους πιστωτές της (στην προκειμένη περίπτωση Γάλλους και Γερμανούς) δισεκατομμύρια. Από την άλλη μπαίνει συνεχώς μέσα γιατί δεν έχει πωλήσεις. Τι πρέπει να κάνει ο σωστός επιχειρηματίας; Κάτω από κανονικές συνθήκες που ισχύουν στο εμπόριο, θα πρέπει να κλείσει και να κηρύξει πτώχευση, εκτός και αν η πτώση στις πωλήσεις του προέρχονται από την μη ανανέωση των μηχανημάτων του εργοστασίου του και δεν μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα του στην αγορά.
Τότε ναι, τότε πάει, παίρνει δάνειο, αφού όμως πρώτα βλέπει ότι η επιχείρηση του έχει προοπτική ανάπτυξης και ότι αυτό το δάνειο που θα πάρει θα πέσει μέσα στην επιχείρηση ώστε να αναπτυχθεί και όχι να πάει όλο στα χέρια των πιστωτών του, γιατί αν όλο το δάνειο πάει στα χέρια των πιστωτών, τότε τι θα μείνει για να αναπτύξεις την επιχείρηση σου;
Αυτό κάνει τώρα ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης και ο δοσίλογος Καρατζαφέρης. Γιατί αγαπητή πατριώτες μου το δάνειο δεν το επήρανε για να το ρίξουν στην ελληνική αγορά, αλλά για να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες των Γάλλων, των Γερμανών και των άλλων πιστωτών της επιχείρησης που λέγετε Ελλάς.
Με λίγα λόγια, όλο αυτό το δάνειο πάει κατευθείαν στους πιστωτές μας, άρα δεν μένει τίποτα για την επιχείρηση, άρα με μαθηματική ακρίβεια αργά ή γρήγορα η επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα κλείσει. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο, δίνει τον καιρό στα στελέχη της επιχείρησης (στην προκειμένη περίπτωση στους πλούσιους αυτής της χώρας), να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για αλλού. Άρα έχουμε και λέμε. Με το δάνειο και το μνημόνιο (δηλαδή την επιτήρηση της επιχείρησης), παίρνουν οι πιστωτές τα χρήματα τους για να μην καταρρεύσουν κι αυτοί, ενώ τα στελέχη έχουν τον καιρό να βρουν αλλού καλές δουλειές, ενώ οι απλοί εργαζόμενοι της επιχείρησης μένουν άνεργοι και φυσικά καταδικάζονται στην απόλυτη πείνα και φτώχια.
Τα καταλάβατε έως εδώ; Ένα σας λέω. Ξυπνήστε και κρεμάστε τους όλους στην πλατεία του Συντάγματος, δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, οι μόνοι που σώθηκαν ήταν τα στελέχη (μεγάλοι βιομήχανοι, μεγάλοι έμποροι και λοιποί παρατρεχάμενοι). Η χώρα έχει πτωχεύσει ήδη και αυτό θα μας το πουν όταν πλέον έχουν τακτοποιήσει τους πιστωτές και λοιπούς αλήτες.
Πιστεύω να σας έδωσα να καταλάβετε με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει στην προδομένη μας χώρα. Να ξέρετε πάντως ότι δεν υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί, υπάρχουν μόνο προδότες και τίποτα παραπάνω. Αυτά και θα επανέλθω ξανά μιαν άλλη φορά και ελπίζω ότι θα βγω ψεύτης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μας περιμένει το χάος…       

No response to “Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer