Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Κύριε Καραμανλή, όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες…

Πριν μερικά χρόνια, πίστευα ότι η κυβέρνηση Σημίτη ήταν ότι χειρότερο είχε περάσει από την Ελλάδα. Κι όμως, είχα κάνει λάθος. Φαίνετε πως όποιοι και αν έρθουν στα πράγματα έχουν μόνο έναν και μοναδικό σκοπό. Να εξυπηρετήσουν την άρχουσα τάξη των πλουσίων. Τελικά εμείς που αποτελούμε την λαϊκή = πρόβατα τάξη πρέπει να μην έχουμε καθόλου μυαλό μέσα σε αυτό το «καύκαλο» που θέλουμε να αποκαλούμε κεφάλι, μιας και μερικά λαμόγια καταφέρνουν κάθε φορά να μας ξεγελούν.

Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε από τις διακοπές (όσοι κατάφεραν να πάνε μέσω τραπεζών) και να που άρχισε ο σεμνός και ταπεινός κύριος Καραμανλής να μας ρίχνει ροπαλιές σε όλο το μήκος και το πλάτος της χαμένης ύπαρξης μας. Και εμείς; Εμείς αλήθεια τι κάνουμε; Πώς αντιδρούμε; Όπως τα πρόβατα, απλά περιμένουμε την σφαγή μας.

Άραγε γιατί κύριε Καραμανλή θα πρέπει ο μισθωτός ή ο μικρός επαγγελματίας να πληρώσει φόρους; Αφήστε τα αυτά τα δήθεν και καλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες βγάζουν πολλά και δεν τα δηλώνουν (δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, είμαι υπάλληλος, μισθωτός), αυτά είναι εκ του πονηρού για να βάζετε δύο τάξεις φτωχών να τρώγονται μεταξύ τους. Ούτε οι μισθωτοί βγάζουν λεφτά ούτε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γιατί κύριε Καραμανλή ξέρετε πολύ καλά όλοι σας ότι αυτοί που δεν δήλωναν δεν πρόκειται να δηλώσουν και πάλι τα κέρδη τους.

Αυξάνετε τα τέλη κυκλοφορίας και φυσικά οι έχοντες και κατέχοντες ποσώς ενδιαφέρονται για αυτές τις αυξήσεις, ενώ ο κακομοίρης που έχει ένα μικρό σαραβαλάκι για να μπορεί να κάνει την δουλειά του και όχι να πηγαίνει στα «σαλέ», πονάει άσχημα με τις αυξήσεις. Που αποσκοπείτε κύριοι σεμνοί και ταπεινοί; Δεν σας νοιάζει καθόλου πια η κοινή γνώμη = πρόβατα = ηλίθιοι; Τώρα θα μου πεις γιατί να σας νοιάζει; Αφού ξέρετε πολύ καλά ότι το σημερινό «διευθυντήριο» που είστε εσείς, το πολύ–πολύ να αλλάξει με το άλλο διευθυντήριο που είναι το ΠΑΣΟΚ. Όπως και να έχει πάντως τα αφεντικά που σας διόρισαν εκεί επάνω την δουλειά τους θα την κάνουν.

Δυστυχώς όμως εμείς τα πρόβατα = ηλίθιοι, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε μιας και πιστεύουμε στην μαλακία που λέει : «…η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», αν και αυτό βλακεία μιας και ο μόνος που πεθαίνει τελευταίος είναι ο Μητσοτάκης. Μακάρι να βγει σωστή η επικεφαλίδα που έχω και να θερίσετε θύελλες μπας και δούμε κάποτε άσπρη μέρα, αν και δεν το ελπίζω ποτέ, μιας και εδώ και εκατοντάδες χρόνια ο έλληνας ζει σαν ραγιάς στην ίδια του την πατρίδα.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι μια και μοναδική φράση : «…ΟΥΣΤ».

No response to “Κύριε Καραμανλή, όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer