Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ALTEC ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ω, πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει αυτός ο λαός στις πίπες των κυβερνώντων; Έχω την εντύπωση ότι όλα, μα όλα, μηδενός εξαερωμένου τα κόμματα μας δουλεύουν κανονικά. Ξαφνικά βλέπουμε να ξεπετάγονται αλητήριοι επιχειρηματίες (που πίσω τους κρύβονται κάποιοι υπουργοί), παίρνοντας δουλειές του δημοσίου χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα €uro από την τσέπη τους.

Από πού και ως πού ρε λαμόγια δώσατε τις τηλεπικοινωνίες της χώρας σε μια εταιρεία που μόλις λίγο καιρό πριν πουλούσε κανέναν υπολογιστή στις «λαϊκές» αγορές; Εντάξει μπορεί κάποιοι ηλίθιοι να εξαπατώνται με τις δήθεν φτηνές παροχές, αλλά είναι δυνατόν δημόσιοι οργανισμοί σε νευραλγικούς τομείς να εμπιστεύεται μια εταιρεία «μπακάλικο»;

Πώς είναι δυνατόν ρε λαμόγια να κατάφερε μια τέτοια εταιρεία να δώσει μικρότερες τιμές στις παροχές της, την ώρα που γραμμές αγοράζει από τον ΟΤΕ; Ρε λαμόγια, έτσι γίνομαι και εγώ επιχειρηματίας. Όλοι μπορούμε να γίνουμε επιχειρηματίες του κώλου, αρκεί μόνο να είμαστε μέσα και κοντά στους κώλους κάποιων υπουργών.

Έως πότε ρε λαμόγια θα ρουφάνε κάποιοι μαζί με εσάς το αίμα των άμοιρων, ηλιθίων, μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών κλπ προβάτων; Τώρα πώς γίνετε ρε λαμόγια να μαζευτεί όλη αυτή η χλέπα επιχειρήσεων σε μια χώρα που έχει μόλις (και εάν), δύο με τρία εκατομμύρια ενεργού πληθυσμού; Εδώ χώρες με πενταπλάσιο πληθυσμό από εμάς και δεν διαθέτουν τόσες πολλές επιχειρήσεις που να ασχολούνται με τις τηλεπικοινωνίες.

Μη μου πείτε ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις του κώλου περιμένουν να κερδίσουν από τις λιγοστές συνδέσεις που μοιράζονται δεξιά και αριστερά. Απλά ανοίγουν και όπως ανοίγουν κλείνουν μιας και από το κλείσιμο τους κερδίζουν κάτι εκατομμύρια Euro.

Από πού να πιάσει και που να τελειώσει κανείς; Τι να θυμηθώ; Τις ασφαλιστικές εταιρείες που έκλεισαν κλέβοντας τα λεφτά όλων υμών των ηλιθίων; Μέχρι την τελευταία μέρα που δήθεν τις κλείνατε αυτές άρπαζαν μέσο καινούργιων συμβολαίων τα λεφτάκια του κοσμάκη και την επομένη εσείς τα κυβερνώντα λαμόγια ανακοινώνατε το κλείσιμο τους, χωρίς όμως να δεσμεύετε παράλληλα και τις περιουσίες των ιδιοκτητών τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να αλλάξουν λογότυπο και να φτιάξουν άλλη ασφαλιστική του κώλου.

Για να μη μιλήσω για τα πλείστα όσα περιοδικά και εφημερίδες που κυκλοφορούν. Για τους δήθεν εκδότες του κώλου που φτιάχνουν μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό με απώτερο σκοπό να πάρουν τις επιδοτήσεις και τις διαφημίσεις του δημοσίου. Πώς είναι δυνατόν να επιζήσουν τόσα περιοδικά και εφημερίδες σε ένα τόσο μικρό ποσοστό αναγνωστικού κοινού;

Που πάνε ρε λαμόγια τόσα λεφτά που αρπάζετε μέσο φόρων από όλους εμάς τους ηλίθιους πολίτες;

Άντε ρε λαμόγια όλων των κομμάτων. Να πάτε στο διάβολο και ακόμα πιο πέρα.

ΑΠΛΑ ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ

No response to “ALTEC ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer