Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ…

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες σιγής μου, αποφάσισα πάλι να γράψω και να διατυπώσω μια (αν και έχω πολλές), απορία μου. Τον τελευταίο καιρό ακούμε διάφορα για οικόπεδα, κτήματα, σπίτια και ότι άλλο θέλει κανείς που δήθεν ανήκουν στα μοναστήρια. Από πού και έως που σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει στα μοναστήρια; Μιλάνε για χρυσόβουλα από αυτοκράτορες της ανατολικής Ρώμης (βυζάντιο), αλλά δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να αποτελεί συνέχεια της ανατολικής αυτοκρατορίας, αφού τότε η Ελλάδα δεν ήταν παρά άλλη μια κατακτημένη χώρα από την Ρώμη και κατά συνέπεια και της μετέπειτα διαιρεμένης Ρώμης, δηλαδή της ανατολικής Ρώμης που ήταν η Βυζαντινή αυτοκρατορία.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει το σημερινό (ελληνικό κράτος), να αναγνωρίζει και ντε και καλά ότι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από κατακτητές αυτοκράτορες; Ας πάρουμε όλοι μας επιτέλους χαμπάρι ότι εμείς οι έλληνες «καπελωθήκαμε» με το έτσι θέλω από μισητές εκείνη την εποχή αυτοκρατορίες του κερατά. Ίσως επειδή ο πολιτισμός που είχαν αναπτύξει οι αρχαίοι πρόγονοι μας, βόλευε όλα εκείνα τα καθίκια και τον υιοθέτησαν (γλώσσα κλπ), σήμερα εμείς πρέπει να θεωρούμε το κράτος μας ότι αποτελεί συνέχεια των κατακτητών μας (Ρωμαίοι, Βυζαντινοί).

Βλέπεις οι εκπρόσωποι, έμποροι των θρησκειών πάντοτε τα είχαν καλά με τους κατακτητές (βυζάντιο και μετέπειτα Οθωμανική αυτοκρατορία), με ένα και μόνο σκοπό. Να εκμεταλλεύονται το ποίμνιο, λαό (από τότε μας έβλεπαν σαν πρόβατα, όπως λέει και το γνωστό blogg Ποντικοπαγίδα).

Οι σημερινοί έμποροι ψυχής χρησιμοποιούν ακόμα και παραχωρητήρια που τους είχε δώσει ο δήθεν μισητός κατακτητής σουλτάνος. Μα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Μου είναι αδύνατον να βλέπω νέους ανθρώπους να πηγαίνουν στις εκκλησίες και να ακούνε κηρύγματα της πίπας, να ακούνε δηλαδή λόγια μεγάλα, από ανθρώπους που ζητούν από αυτούς να τηρούν αυτά που λένε, ενώ εκείνοι οι ίδιοι κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λένε.

Οι μόνοι που χρειάζονται την θρησκεία και τους παπάδες είναι αυτοί που έχουν το χρήμα και φυσικά οι αντιπρόσωποι τους που δεν είναι άλλοι από αυτούς που μας κυβερνούν. Οι θρησκείες αδέρφια είναι το χασίσι του λαού και τίποτα παραπάνω. Οι προηγούμενες γενιές μπορεί να μην είχαν πληροφόρηση, οι σημερινές όμως έχουν αρκετή πληροφόρηση και δεν πρέπει να μείνουν υποχείρια ανύπαρκτων πραγμάτων όπως είναι οι θεοί και οι δαίμονες (εφευρέσεις και οι δύο των εκμεταλλευτών μας).

No response to “ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer