Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Φαίνετε ότι όσοι ανέβουν στην εξουσία αρχίζουν και χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί και ο Κώστας Καραμανλής. Δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα, δεν μπορεί να δει ότι ενώ ο λαός είναι δυσαρεστημένος μαζί του, οι υπουργοί του είναι μέσα στην καλή χαρά. Ξέρεις γιατί κύριε Καραμανλή; Γιατί έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να παραδώσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια της οικογένειας Μητσοτάκη.

Κι όμως, εσύ συνεχίζεις να μη καταλαβαίνεις τι σου ετοιμάζουν ή και αν ακόμα το καταλαβαίνεις, δεν τολμάς. Σε τίποτα δεν μοιάζεις στον θείο σου. Ούτε εσύ αλλά ούτε και ο άλλος, ο Γιωργάκης στον πατέρα του. Φαίνετε ότι και οι δυο σας είστε παιδιά της καλοπέρασης και τίποτα παραπάνω. Είναι δυνατόν να κάνεις υπουργό έναν άνθρωπο που κάποτε είχε την φιλοδοξία να κάνει δικό του κόμμα, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να τον ψηφίσουν για δήμαρχο;

Άντε και τον έκανες. Ο άνθρωπος βλέπεις ότι δεν εργάζεται. Δεν τον νοιάζει παρά μόνο η δική του προβολή και γυρνάει από κανάλι σε κανάλι δίνοντας χαζές συνεντεύξεις. Ο τομέας που έχει αναλάβει πάει από το κακό στο χειρότερο. Και εσύ αντί να τον καλέσεις στο γραφείο σου και να τον στείλεις από εκεί που ήρθε, περιμένεις. Τι περιμένεις; Να τα κάνει ακόμα πιο μπάχαλο απ’ ότι τα έχει κάνει μέχρι τώρα;

Λες ότι θα αντιστρέψεις το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στα μεσαία και κατώτερα στρώματα του λαού που κυβερνάς. Πώς αλήθεια θα το κάνεις αυτό; Χωρίς καμία παραχώρηση; Έχεις τον πιο κουτό υπουργό οικονομικών και όμως τον καλύπτεις. Σου έχουν κάνει το κόμμα —μετά συγχωρήσεως κιόλας— ένα απέραντο μπουρδέλο. Ακόμα και τον αποχωρήσαντα υπουργό προπαγάνδας πήγες να καλύψεις τότε στην «ΔΕΘ», γιατί; Ο κόσμος το είχε τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι.

Αγαπητέ κύριε σεμνέ και ταπεινέ. Οι πραγματικοί ηγέτες, έχουν μακρύ και βαρύ χέρι, το σηκώνουν και το κατεβάζουν στα κεφάλια των ηλίθιων που έχουν γύρω τους. Δεν περιμένουν να τους επιτεθούν, οι ηγέτες, αρχηγοί, κάνουν πρώτοι την επίθεση τους. Εσύ όμως δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος κρύβετε πίσω από όλα αυτά. Μια και μόνο οικογένεια που έχει τρομερές φιλοδοξίες για την εξουσία. Μια οικογένεια που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Μια οικογένεια που θέλει να κυβερνήσει τον τόπο και δεν είναι άλλη από την οικογένεια του «αθάνατου» Μητσοτάκη που ξέρει πώς θα προωθήσει την ακόμα πιο σκληρή και αδίστακτη κόρη της. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι αυτοί μισούν ότι κινείται γύρω τους. Ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας δεν δίστασε να ρίξει λάσπη σε πεθαμένο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες που εκτόξευε ο Δράκουλας εναντίον του.

Τι φοβάσαι κύριε Καραμανλή; Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση σου; Άστο να το κάνουν, αυτοί θα είναι υπόλογοι αργότερα, αυτοί και πάλι θα ονομαστούν εφιάλτες, αυτό άλλωστε είναι το μόνιμο επάγγελμα τους. Όταν ανέλαβες τις τύχες τούτου του τόπου, ο λαός νόμισε ότι είχε να κάνει με έναν πραγματικά σεμνό και ταπεινό άνθρωπο που είχε φιλοδοξίες, ήθελε να αφήσει και αυτός ένα καλό όνομα σε τούτο τον τόπο. Κι όμως, μας διέψευσες όλους.

Κύριε Καραμανλή, κάνε κάτι, δίωξε από κοντά σου όλα αυτά τα ανίερα πλάσματα. Μην επιτρέπεις τους κάθε λογής Γιακουμάτους να σε εκθέτουν στα κανάλια. Πέτα με τις κλοτσιές από την παράταξη σου τον κουτό υπουργό οικονομίας, στείλε στον αγύριστο τον υπουργό υγείας, πάψε να καλύπτεις όλα τα λαμόγια. Θέλεις να ανέβεις στις δημοσκοπήσεις; Στείλε στην φυλακή όλους εκείνους τους ηλίθιους που λεηλάτησαν μαζί με τους παπάδες την δημόσια περιουσία.

Να είσαι τότε σίγουρος ότι ακόμα και με δέκα ανθρώπους να μείνεις, ο λαός θα σε ψηφίσει και πάλι. Γιατί κακά τα ψέματα, στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει τίποτα, όσο και καλές προθέσεις κι αν έχει ο ευγενικός Γιωργάκης, ούτε και αυτός θα μπορέσει να κυβερνήσει τον τόπο. Ξέρεις γιατί; Γιατί κι αυτός εξακολουθεί να έχει γύρω του τους ίδιους που διασπάθισαν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Βέβαια εκείνου η Μητσοτάκη λέγετε αλλιώς, αλλά είναι αρσενικός και έχει τις ίδιες φιλοδοξίες με την δική σου Μητσοτάκη. Αυτά γιατί ξέρω ότι απλά δεν πρόκειται να διαβάσεις ούτε εσύ ούτε ο άλλος το κείμενο μου.



One response to “Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

xazopouli είπε...

O.. Γιωργακης οπως τον λες, βγηκε γυμνος στ αγγουρια. Και κερδισε. Καθαρά, παλικαρίσια, αντρεικια. Και Τωρα απογειώνεται.

Αυτη ειναι η καθαρή αλήθεια. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο.. Κωστάκης; Αμ ο άλλος ο... Alexis?

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer