Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ...!

Δ

υστυχώς για τον πλανήτη μας, μια παγκόσμια συμμορία έχει αλώσει την εξουσία και προσπαθεί να επιβάλει νόμους που σκοπό έχουν την άλωση του πλούτου των μαζών. Κάποτε μπορεί να κρύβονταν, τώρα όμως έχει πλέον τόσο πολύ αποθρασυνθεί, ώστε δεν ενδιαφέρετε καθόλου εάν γίνει γνωστή η δράση της ή όχι. Είναι φανερό ότι έχουν καταλάβει την εξουσία, έχουν δεθεί τόσο καλά, ώστε δεν ενδιαφέρονται εάν τα πλήθη αγανακτούν ή υποφέρουν κάτω από την «μπότα» τους. Τα πλοκάμια τους έχουν πλέον απλωθεί καλά παντού. Είναι δε τόσο δυνατά, ώστε πλέον δεν μπορούμε ή δεν μας αφήνουν ούτε καν ανάσα να πάρουμε. Μας σφίγγουν τόσο πολύ δυνατά, ώστε τα σώματα μας έχουν γίνει ένα με τα πλοκάμια τους. Αιώνες τώρα (όπως το έχουμε πει), προσπαθούν να δημιουργήσουν δύο τάξεις. Την τάξη των πολύ πλουσίων και την τάξη των πολύ φτωχών. Σκοπός τους; Η ολιγαρχία και η παγκόσμια επικράτηση τους. Οι πολλοί θα δουλεύουν για ένα πιάτο ψωμί και ο πλούτος θα βρίσκετε στα χέρια των «λίγων». Οι πολλοί θα υποφέρουν, οι «λίγοι» θα ευημερούν εις βάρος των πολλών. Φυσικά όπως όλες οι συμμορίες, έχουν και αυτοί των στρατό τους, τον παγκόσμιο στρατό τους. Εδώ και αιώνες τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν το σύστημα που αυτή την στιγμή έχουμε. Φαίνετε ότι δεν ήξεραν πώς να το κάνουν σωστά. Προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν (το σύστημα), μέσο βίαιων πράξεων, όπως παραδείγματος χάρη Α’ παγκόσμιος πόλεμος ή Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Ήθελαν μέσο πολέμου να υποτάξουν τους λαούς κάτω από έναν και μοναδικό ηγέτη και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επέβαλαν τα σχέδια που σήμερα επιβάλουν και μάλιστα με την έγκριση μας. Κατάλαβαν ότι μέσο πολέμου, ενώνουν τις μάζες ενάντια σε έναν κοινό εχθρό. Βέβαια μη νομίσετε ότι ήταν τόσο πολύ κουτοί. Απλά ήθελαν να το κάνουν έτσι μιας και ο πόλεμος και η κατάκτηση των λαών θα τους έκανε να τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα από το να περιμένουν με νόμους και σχέδια και ότι άλλο συμβαίνει σήμερα. Ήξεραν ότι μέσο της κατάκτησης και επιβολής δια της βίας των ανίερων σχεδίων τους, ίσως θα μπορούσε να τους στοιχίσει πολύ λιγότερα, αλλά εκτός αυτού η μείωση του πληθυσμού της Γης θα μπορούσε να τους απαλλάξει και από παράπονα όπως είναι η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και άλλα τέτοια. Άσε ότι θα είχαν και την δικαιολογία ότι για να μπορέσουν οι κατεστραμμένες πόλεις από τον πόλεμο να επανέλθουν ξανά στην πρότερη κατάσταση τους, θα έπρεπε όλες οι μάζες να εργαστούν με μικρά μεροκάματα.

Τελικά κατάλαβαν ότι όλα αυτά τα σχέδια τους ήταν δυνατόν να τα εφαρμόσουν και μάλιστα με την έγκριση μας. Το ποιο βασικό απ’ όλα για αυτούς είναι, να μπορούν να παράγουν πράγματα, που όμως θα τους στοιχίζουν πολλοί λιγότερα, όχι τόσο τα υλικά, αλλά οι αμοιβές που θα δίνουν στις μάζες, που θα τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Εκείνο όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, ποιος θα καταναλώνει όλα αυτά που θα παράγουν τα εργοστάσια, φυλακές τους, εφόσον οι μάζες που είναι οι κύριοι καταναλωτές της παραγωγής τους, δεν θα είναι σε θέση να καταναλώσουν;

Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε τα ακριβή σχέδια τους. Ίσως τελικά τα σχέδια είναι πολύ πιο ανίερα από αυτά που σκεφτόμαστε και αναλύουμε εδώ. Αν λοιπόν το κύριο σχέδιο είναι περισσότερος πλούτος συγκεντρωμένος στα χέρια τους, τότε αν δεν υπάρχει κατανάλωση, πώς θα μπορέσουν να αυξήσουν τα πλούτοι τους; Αυτό είναι ένα πρόβλημα, που πιστέψτε με δεν μπορώ να το καταλάβω. Εκτός και εάν, περισσότερο από τα πλούτοι, τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι αυτοκρατορίες, η δόξα, αλλά πάλι δόξα και αυτοκρατορίες, είναι αδύνατον να υπάρξουν εάν δεν υπάρχει πλούτος.

Τώρα μόλις, μια ιδέα μου ήρθε στο μυαλό. Αν κανείς έβγαζε ένα νόμισμα, ένα οποιοδήποτε νόμισμα, και άρχιζαν οι μάζες και το χρησιμοποιούσαν αυτό, αντί τα νομίσματα που έχουν αυτοί, ξέρετε τι θα συνέβαινε τότε; Τα πάντα θα κατέρρεαν, τα σχέδια τους, οι νόμοι τους, τα συστήματα τους, τα πάντα θα σωριάζονταν σε μια μέρα. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από τα αρχαία ακόμα χρόνια, όταν ήθελαν να καταλύσουν ένα κράτος, το πρώτο που έκαναν ήταν να του καταργήσουν το νόμισμα ή να κάνουν τους άλλους να μη συναλλάσσονται ποτέ με το νόμισμα εκείνου του κράτους. Την εποχή πχ που ο Μ. Αλέξανδρος, έκανε εκστρατείες και γίνονταν κυρίαρχος του μισού γνωστού κόσμου της εποχής, το πρώτο που έκανε ήταν να βγάλει νόμισμα που ήταν τυπωμένο, πάνω σε αυτό το κεφάλι του. Με αυτό δε το νόμισμα, άρχισαν να γίνονται όλες οι συναλλαγές, έτσι όλα τα άλλα νομίσματα άρχισαν σιγά–σιγά να χάνουν την αξία τους. Με αυτόν και μόνο τον τρόπο, μπορούσε πλέον άνετα να καταλύει πολιτεύματα, βασιλείς αλλά και κράτη ολόκληρα.

Τα ίδια δεν κάνει και σήμερα η παγκόσμια συμμορία; Όταν ίδρυσαν την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα; Η πρώτη τους βλέψη δεν ήταν να ενώσουν τους λαούς της Ευρώπης —άσχετα με το τι ισχυρίζονταν— αλλά απλά να καταργήσουν τα εθνικά νομίσματα των Ευρωπαϊκών κρατών, γιατί ήξεραν ότι με αυτό τον τρόπο, οι μάζες ήθελαν δεν ήθελαν θα υποτάσσονταν, στα απάνθρωπα σχέδια τους και θα ήταν αδύνατον να κάμουν πίσω. Με το κοινό νόμισμα πλέον, να είναι στα χέρια τους, θα μπορούσαν να ελέγχουν καλύτερα τις μάζες μιας και αυτοί, οι «λίγοι», θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις ζωές και στις περιουσίες των μαζών. Μας δημιούργησαν πλασματικές ανάγκες, που στην αρχή μας έδιναν απλόχερα, μόνο και μόνο για να μας κάνουν να συνηθίσουμε ή μάλλον να μας γίνουν απαραίτητες οι πλασματικές ανάγκες.

Από εκεί και πέρα άρχισαν πλέον να χαμηλώνουν τα μεροκάματα, να αυξάνουν τα δάνεια προς χορήγηση, κάνοντας μας να είμαστε υπερχρεωμένοι στους μηχανισμούς τους, που δεν είναι άλλοι από τα τραπεζικά τους ιδρύματα. Τώρα πλέον οι παγκόσμια συμμορία των «λίγων», έχει την δυνατότητα να μας έχει υπό έλεγχο. Οι περισσότεροι από εμάς χρωστάμε στις τράπεζες, έτσι πλέον έχουν την δυνατότητα να μας παίρνουν τις περιουσίες μας που κάποτε μας είχαν δώσει. Σπίτια ανθρώπων που δανείστηκαν από τα δήθεν κοινωφελή ιδρύματα τους, γίνονται καπνός για ένα κομμάτι ψωμί.

Κανείς μας όμως δεν αναρωτιέται κάτι που είναι τόσο απλό. Που πάνε τα χρήματα των τόκων; Μιας και κανένας τόκος δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί σε αξία χρυσού, μιας και το μέταλλο αυτό δεν μπορεί να έχει καμιά αξία, εφόσον το χάρτινο χρήμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αξία του μετάλλου. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι ακριβός εννοώ, θα σας πω το εξής. Κάποτε τα νομίσματα, είχαν αξία επειδή ακριβώς το καθένα από αυτά ήταν ίσα σε βάρος με την ποσότητα του χρυσού ή του αργυρού που είχαν μέσα τους. Στα σύγχρονα χρόνια αυτή η αξία σε χαρτονόμισμα ήταν αντίστοιχα φυλαγμένη σε θησαυροφυλάκια των κρατών. Κανένα κράτος δεν είχε το δικαίωμα να κόψει χαρτονόμισμα περισσότερο σε αξία από τον χρυσό που είχε στα ταμεία του. Κι όμως αν κανείς βάλει τους τόκους που εισπράττονται από τα ιδρύματα τους, η αξία είναι πλέον μεγαλύτερη από την αξία που έχουν σε χρυσό. Άρα λοιπόν το χαρτονόμισμα πλεονάζει από το μέταλλο.

Έτσι γίνετε πλέον φανερό ότι η εμμονή τους για χαμηλό πληθωρισμό πηγάζει από το ότι τα χαρτονομίσματα που κανονικά περισσεύουν από την είσπραξη των τόκων, κανονικά δεν έχουν καμία αξία. Για αυτόν τον λόγο προσπαθούν να κάνουν όλο και πιο ακριβό το χάρτινο χρήμα. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να μπορέσετε να κατανοήσετε αυτό που λέω.

Ας πούμε ότι εγώ τυπώνω 100 χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν στην αξία χρυσού που έχω στην διάθεση μου. Μου ζητάτε δάνειο 50 χαρτονομίσματα, σας τα δίνω, αλλά παράλληλα σας ζητώ να μου τα επιστρέψετε με τόκο πχ 10%, άρα θα έχουμε 50Χ10%=55 χαρτονομίσματα, έτσι αμέσως–αμέσως θα έχω στην κατοχή μου 5 χαρτονομίσματα παραπάνω από τα αρχικά. Εδώ τώρα είναι το μυστικό. Που βρήκατε εσείς τα πέντε παραπάνω χαρτονομίσματα αφού εγώ δεν είχα παρά μόνο 100; Άρα αυτό σημαίνει ότι εγώ έκοψα παραπάνω χαρτί από αυτό που πραγματικά δήλωσα. Κανονικά λοιπόν τα πέντε παραπάνω νομίσματα είναι πλαστά!

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι όλο το οικοδόμημα τους στηρίζεται σε μια παγκόσμια πλαστή οικονομία. Για να ήταν σωστά τα πράγματα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόκοι από ένα δάνειο. Το δάνειο θα έπρεπε να επιστρέφετε μεν από τον δανειολήπτη στον δανειοδότει, αλλά με το ίδιο ακριβώς ποσό που αρχικά είχε δανειστεί. Σε πολλούς όλο αυτό που λέω μπορεί να φαίνετε κάπως δύσκολο, αλλά φίλοι μου αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανονικά λοιπόν το πλεονάζων χρήμα, πρέπει να είναι προϊόν πλαστότητας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Κάποιος παρανομεί, ποιος; Μα η παγκόσμια συμμορία κάνει καλά την δουλειά της. Ίσως λοιπόν για αυτό να κόπτετε να μαζέψει κάπως τα πράγματα. Ίσως να προσπαθούν να μαζέψουν αυτά τα πλεονάζοντα χρήματα, ίσως για αυτό τον λόγο στις μέρες μας το χρήμα να έχει γίνει τόσο πολύ ακριβό. Τους είναι αδύνατο να αντιστοιχίσουν το «χαρτί» με το μέταλλο που έχουν στα θησαυροφυλάκια τους.

Τώρα πλέον η παγκόσμια συμμορία δρα ανεξέλεγκτα και μάλιστα κάτω από την πίεση των δικών της σχεδίων. Το κακό είναι ότι εμείς κοιμόμαστε σαν τα μωρά που νανουρίζονται από τα παραμύθια. Έτσι και εμείς, ακούμε τα παραμύθια τους και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Μας λένε και καλά ότι θα πρέπει να γίνει λιτότητα, αλλά όχι για εκείνους, μόνο για μας. Κι όμως κανείς από αυτούς που θέλουν να αποκαλούνται τεχνοκράτες, δεν μας λέει που πάνε τα τεράστια κέρδη από τους τόκους. Που μπορεί να επενδύονται τα πληθωριστικά αυτά χρήματα; Γιατί θα πρέπει να τους ρωτήσουμε ότι. Εφόσον μέσο των τόκων βγάζετε χρήματα, που πάνε αυτά τα χρήματα. Γιατί ενώ έχετε υπερκέρδη, υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία; Πώς μπορεί να είναι φυσιολογικό ένα τέτοιο φαινόμενο;

Πολλοί από εσάς, φίλοι μου αναγνώστες, θα έχετε διαβάσει κατά καιρούς, ότι ενώ οι μάζες δεν έχουν χρήμα για να κάνουν αγορές, εντούτοις όμως οι επιχειρήσεις των «λίγων», αυξάνουν συνέχεια τα κέρδη τους, με λίγα λόγια γίνονται κερδοφόρες, ενώ θα έπρεπε να είναι σε κακή κατάσταση. Βέβαια θα μου πείτε: «…μα τι λες τώρα, αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη…», δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο, απλά μεταφέρονται σε χώρες που έχουν ελαστικούς νόμους, σε χώρες φτωχές, όπου το εργατικό δυναμικό αμείβεται με πενιχρούς μισθούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις των «λίγων» αυξάνουν συνέχεια τα κέρδη τους. Κάποια μάλιστα στιγμή θα πετύχουν το σχέδιο τους, που δεν είναι άλλο από την αναπροσαρμογή των μισθών, των εργατών όλου του κόσμου.

Βλέπετε η πείνα είναι πολύ κακός σύμβουλος. Έτσι θα υποχωρήσουν οι μάζες που κάποτε είχαν μάθει σε υψηλά μεροκάματα, και τότε πάλι οι επιχειρήσεις των «λίγων» θα επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αλλά αυτή την φορά θα έχουν πετύχει, ότι δεν είχαν πετύχει με τους πολέμους. Θα μας έχουν να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα. Μη πιστεύετε σε όλα αυτά τα φερέφωνα τους που μας «φουσκώνουν» τα μυαλά μας με σαχλαμάρες του τύπου, ότι κάποια στιγμή και καλά όλα αυτά θα είναι μια κακία ανάμνηση και ότι η Ευρώπη θα ευημερήσει. Οι μόνοι που πρόκειται να ευημερήσουν και ευημερούν είναι οι «λίγοι».

Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει σε μερικά χρόνια; Τίποτα, το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να γίνουμε μια πεινασμένη μάζα, που το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να δουλεύει για μερικά ψίχουλα και οι «λίγοι» θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Βλέπετε οι λεγόμενοι εργατοπατέρες, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να εκφυλιστεί το εργατικό κίνημα και οι απεργίες που γίνονται να μη κρατάνε παρά μία άντε το πολύ δύο μέρες.

Τώρα πια ακόμα και εάν βρεθεί ένας πραγματικός ηγέτης, δεν θα είναι πλέον σε θέση να κάνει τις μάζες να τον ακολουθήσουν στον αγώνα του. Ξέρετε γιατί; Διότι οι μάζες πλέον είναι πεπεισμένες, ότι ακόμα και εάν αρχίσουν να απεργούν, πάλι δεν θα ικανοποιηθεί κανένα τους αίτημα, παρά μόνο θα φάνε άδικο ξύλο, χωρίς τελικά να κερδίσουν τίποτα, μιας και οι μέχρι τώρα ηγέτες τους, δεν αγωνίζονται ποτέ μέχρι τέλους. Είδαμε δα, τι συνέβη κατά την διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών. Έφαγαν ξύλο, η μια κοινωνική ομάδα στράφηκε κατά της άλλης, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν μια τρύπα στο νερό. Άρα για ποιο λόγο οι μάζες θα είχαν πλέον την διάθεση να ακολουθήσουν κάποιον ηγέτη που θα τους οδηγούσε σε απεργιακές κινήσεις; Αφού έτσι και αλλιώς, εκ των προτέρων ξέρουν ότι δεν θα πάρουν παρά μόνο κοπανιστό αέρα.

Η παγκόσμια συμμορία έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Άλλωστε έχει πλέον μπόλικους πεινασμένους στην διάθεση της, ώστε να μπορεί να τους επιστρατέψει και να τους κάνει τους πιο πιστούς της υπηρέτες. Φοβάμαι πως στην εποχή μας, όλα πλέον έχουν εκφυλισθεί. Δεν υπάρχουν ιδανικά, δεν υπάρχουν ήρωες που θα μπορούσαν να γίνουν πρότυπα των μαζών. Άλλωστε η παγκόσμια συμμορία φρόντισε να κάνει τα πάντα για να μην υπάρχουν ήρωες.

Είναι φανερό πλέον, ότι όλα είναι κομμένα και ραμμένα σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Έχουν μάλιστα φροντίσει να φορτώνουν κάθε τους αδικία, σε έναν λαό. Ποιος είναι αυτός ο λαός; Μα φυσικά οι Εβραίοι, που στο κάτω–κάτω η μάζα και αυτής της φυλής τραβάει τα ίδια και μη σας πω και χειρότερα απ’ όλους μας. Βλέπετε οι «λίγοι» έχουν πάντοτε ένα άλλοθι, που επάνω του θα μπορούν να ρίχνουν κάθε τι στραβό που κάνουν αυτοί. Στην προκειμένη περίπτωση το άλλοθι τους δεν είναι παρά ο Εβραϊκός λαός.

Στα μάτια μας, φαίνεται ότι και καλά τα πάντα, όλα τα δεινά μας, προέρχονται από τους εβραίους. Αυτό συμβαίνει γιατί η παγκόσμια συμμορία, έχει φροντίσει οι καίριες θέσεις να καλυφθούν από εβραίους. Έτσι όλοι οι άλλοι λαοί έχουν την εντύπωση ότι όλα τα κακά τα κάνουν οι εβραίοι. Μπορεί, αλλά ποιοι εβραίοι; Όχι φυσικά οι μάζες των εβραίων, γιατί οι μάζες βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς.

Θυμάστε τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου; Τι προσπάθησαν να κάνουν οι παγκόσμιοι συμμορίτες τότε; Προσπάθησαν να απαλλαγούν από τους φτωχούς εβραίους. Ήθελαν να κάνουν την εβραϊκή φυλή να αποτελείτε μόνο από «λίγους», έτσι θα μπορούσαν να την κάνουν μια καθαρόαιμη άρια φυλή, που μέσα της δεν θα είχε κανένα μίασμα που λέγετε φτωχός. Ο χειρότερος εφιάλτης των «λίγων» είναι η φτώχια. Θέλουν μόνο φτωχούς που θα τους υπηρετούν με όσο το δυνατόν μικρότερες αμοιβές.

Ω, φίλοι μου αναγνώστες, το έχω πει πολλές φορές και θα το πω άλλες τόσες. Μάθετε να διαβάζετε πίσω από τις ειδήσεις. Μην αφήνετε να σας παρασύρουν τα φερέφωνα των «λίγων», γιατί τα φερέφωνα αυτά έχουν να εκτελέσουν διατεταγμένη υπηρεσία. Τίποτα από όλα όσα μεταδίδουν δεν πρέπει να γίνονται πιστευτά από μέρους μας. Όλα θα πρέπει να αναλύονται διεξοδικά. Τίποτα δεν γίνετε στην τύχη. Όλα είναι μέρος του τρομερού σχεδίου των «λίγων», που τα εκτελεί η παγκόσμια συμμορία τους.

Μπορεί όλα όσα διαβάζετε σε τούτο το βιβλίο να σας φαίνονται υπερβολικά, αλλά δεν είναι. Γιατί κάποτε κάποιοι που διάβασαν το βιβλίο του Gorge Orwell, σίγουρα θα έλεγαν ότι όλα όσα γράφει δεν είναι παρά φαντασία και τίποτα παραπάνω. Κι όμως, μέχρι σήμερα, όλα όσα έγραψε στο έργο του, εφαρμόζονται στην πράξη. Αυτό μας οδηγεί σε ένα γκρίζο τοπίο, πόλεις που παντού είναι γεμάτες από κάμερες που δεν κάνουν τίποτα άλλο, από να παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση. Είναι όντως γκρίζο το τοπίο που ζούμε τούτη την στιγμή, πολλοί όμως από εμάς δεν το έχουν καταλάβει. Ίσως γιατί ακόμα δεν έχουν αγγίξει τον πάτο του καζανιού. Αλλά πολύ φοβάμαι, ότι όταν πλέον θα δούμε αυτόν τον μαύρο πάτο, τότε θα είναι πολύ αργά για μας. Γιατί ακόμα και εάν θελήσουμε να τον ξύσουμε (τον πάτο), το μόνο που θα μπορέσουμε να ξύσουμε θα είναι οι καμένες σάρκες μας.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να μάθει ποιοι είναι οι πραγματικοί υποκινητές όλου αυτού του οικοδομήματος που έχει στηθεί για να μας κρύβει τον ήλιο. Είναι πραγματικά εξωφρενικό να μας παρουσιάζουν τα κακά για καλά και τα καλά για κακά και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα. Είναι πραγματικά φοβερά αυτά που έχουν κατορθώσει εις βάρος μας. Είμαι σίγουρος, ότι η παγκόσμια συμμορία, συγκεντρώνετε κάπου κρυφά και γελάει εις βάρος μας. Μη σας φαίνετε καθόλου υπερβολή αυτό που λέω. Όλες αυτές οι λέσχες που αποτελούνται από πλουσίους γόνους, δεν είναι παρά άνδρα συμμοριτών, που δρουν ενάντια στις μάζες.

Οι παγκόσμιοι συμμορίτες, δρουν κοροϊδεύοντας συνέχεια τις μάζες. Μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία έλεγε και καλά ότι δεν μετέχει στον πόλεμο των πετρελαίων εναντίον του Ιράκ, αλλά απεκαλύφθη, ότι τελικά βοηθούσαν τους Αμερικάνους με τους κατασκόπους τους. Έδιναν πληροφορίες, για το που βρίσκονταν οι στόχοι. Αν αυτές οι πράξεις δεν είναι εκ του πονηρού, τι άλλο μπορούν να είναι; Δεν έχουν ούτε καν την ευαισθησία ακόμα και σε πολύ μικρά πράγματα να κάνουν κάτι, έτσι για να κατευνάσουν την λαϊκή οργή. Πριν μερικά χρόνια είχε βυθιστεί ένα πλοίο, που κατά πάσα πιθανότητα έγινε για να εισπράξει η εταιρεία την ασφάλεια, κι όμως σχεδόν δεν καταδικάστηκε[1] κανείς. Τίποτα ακόμα και σε ένα τέτοιο «έγκλημα», δεν είχαν την ευαισθησία να καταδικάσουν όλους τους υπεύθυνους της εταιρείας, σε πολύ βαριές ποινές.

Η παγκόσμια συμμορία έχει γίνει τόσο πολύ ισχυρή ώστε δεν την νοιάζουν καθόλου πλέον οι αντιδράσεις των μαζών. Είναι φανερό πλέον ότι έχουν πιάσει καλά τα πόστα. Το μόνο που κάνουν είναι να μας μιλάνε με αριθμούς, με κέρδη και ζημιές. Οι άνθρωποι μετατράπηκαν σε νούμερα. Κάθε φορά που βλέπουν δυσαρέσκεια να πλανάτε στην ατμόσφαιρα, μας σερβίρουν το παραμύθι ότι και καλά υπάρχει ανάπτυξη. Αυτό εγώ δεν είμαι σε θέση να το καταλάβω. Η ανεργία, η ανέχεια, η φτώχια κλπ, μαστίζουν την μάζα, αλλά αυτοί λένε ότι η ανάπτυξη είναι μεγάλη. Βέβαια θα μου πείτε: «…μα αυτοί μας μιλάνε για την δική τους ανάπτυξη…». Πράγματι, δίκιο έχετε. Τα πλούτη των «λίγων», αυξάνονται συνέχεια. Η ανεργία έχει φθάσει το 10%, μιλάμε βέβαια για την επίσημη ανεργία. Γιατί πιστεύω ότι η ανεπίσημη ανεργία πρέπει να είναι μεγαλύτερο νούμερο.

Κι όμως, αν κανείς τους ρωτήσει, πώς πάει η οικονομία; Θα απαντήσουν με νούμερα που φυσικά ανταποκρίνονται μόνο στην δική τους πραγματικότητα. Ζούμε στην εποχή των αντιφάσεων. Το άσπρο βαπτίζετε σε μαύρο, το μαύρο σε άσπρο και ούτω καθεξής. Οι μάζες, σε παγκόσμιο επίπεδο στενάζουν κάτω από την μπότα της παγκόσμιας συμμορίας, που άλλο δεν κάνει παρά να αυξάνει τα πλούτη της, εις βάρος των μαζών. Οι κυβερνήσεις, διευθυντήρια, που έχουν ορίσει, διαχειρίζονται σωστά τα συμφέροντα των «λίγων» σε βάρος των πολλών. Βλέπετε τους διευθυντές που έχουν ορίσει οι «λίγοι» τους αμείβουν αρκετά καλά, αλλά παράλληλα τους έχουν αφήσει ανεξέλεγκτους να κλέβουν παράλληλα μερικά ακόμα και αυτοί από τις μάζες.

Όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του και το αυτί του, παντού θα δει και θα ακούσει για κλεψιές κάποιων δισεκατομμυρίων euro, ενώ παράλληλα οι μάζες υποφέρουν. Κανείς δεν λέει που πάει όλος αυτός ο υπέρ–πλουτισμός. Κανείς δεν αναρωτιέται, ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που είμαστε εμείς. Βέβαια αν κανείς τολμήσει να αναρωτηθεί, ίσως κατηγορηθεί για τρομοκράτης.

Έχουν βρει και μας σερβίρουν το παραμύθι του τρομοκράτη, όπως παλιά είχαν το παραμύθι του κομουνιστή. Μας έχουν βάλει και πάλι να κυνηγάμε φανταστικούς εχθρούς, χωρίς στην ουσία να είναι υπαρκτοί. Παλαιότερα, έβαζαν τις μάζες να κυνηγάνε τους κομουνιστές, σαν να ήταν κάτι τρομερό. Και τότε κανείς μας, όπως και τώρα, δεν αναρωτήθηκε, ποιος ήταν ο πραγματικός κίνδυνος και γιατί θα έπρεπε να κινδυνεύουμε από τους κομουνιστές; Όπως και σήμερα, γιατί ένας φτωχός άνθρωπος θα πρέπει να διατρέχει κίνδυνο από κάποιον τρομοκράτη; Οι μόνοι που θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο δεν είναι παρά οι «λίγοι». Κι όμως φίλοι μου αναγνώστες. Δεν υπάρχουν τρομοκράτες με την έννοια που θέλουν να μας τους παρουσιάσουν. Πολλοί από εμάς, ακόμα και εάν ήθελαν να γίνουν τρομοκράτες, δεν θα μπορούσαν να πάνε από μόνοι τους να τοποθετήσουν κάπου μια βόμβα, απλά διότι δεν θα είχαν την δυνατότητα να φτιάξουν ή να βρουν εκρηκτικό μηχανισμό, εάν δεν είχαν την βοήθεια εκ των έσο.

Γιατί νομίζετε οι τρομοκράτες τοποθετούν τις βόμβες τους, σε σταθμούς τρένων, σε πλοία, σε αεροπλάνα κλπ; Και δεν τις τοποθετούν εκεί που βρίσκετε ο πραγματικός στόχος τους; Γιατί απλά εκτελούν εντεταλμένη από τους «λίγους» υπηρεσία. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν τις μάζες, ώστε οι «λίγοι» να έχουν την δυνατότητα να επιβάλουν τα ανίερα σχέδια τους. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Αν δεν είχε γίνει εκείνο το δήθεν τρομερό τρομοκρατικό κτύπημα στους διδύμους πύργους στην Ν. Υόρκη, σήμερα θα μπορούσαν να επιβάλλουν τους τρομοκρατικούς τους νόμους; Γιατί νομίζετε ότι ο αρχή–συμμορίτης πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, βρέθηκε εκείνη την ημέρα σε κάποιο σχολείο; Έχετε την εντύπωση, ότι ενδιαφέρονταν για τα παιδάκια; Φυσικά και όχι. Ήξερε τι θα συνέβαινε και ως άλλος εγκληματίας, θέλησε να έχει άλλοθι.

Γιατί μη μου πείτε ότι όλο αυτό το πράγμα, δεν ήταν σαν ένα τελείως παιδικό παραμύθι; Κι όμως μέσο των βούτυρο–μπεμπέδων κατάφεραν να μας το σερβίρουν σαν ένα μεγάλο γεγονός και ότι από εκεί και πέρα θα έπρεπε όλοι μας να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα κυνηγητού τρομοκρατών. Θυμάστε τι έγινε, στην περίοδο της δεύτερης τετραετίας του αρχή–συμμορίτη, προέδρου των Η. Π. Α; Είχε φθάσει η δημοτικότητα του στο ναδίρ, τότε βγήκε ένα video του δήθεν τρομοκράτη που απειλούσε την «Δύση» και καλά ότι θα υπάρξει και άλλο τρομοκρατικό κτύπημα. Αμέσως οι μάζες θορυβήθηκαν στις Η. Π. Α και έτσι έβγαλαν και πάλι τον ανίερο αρχή–συμμορίτη. Βέβαια θα μου πει κάποιος: «…μα καλά εάν δεν έβγαινε αυτός, θα έβγαινε κάποιος άλλος, αφού έτσι κι αλλιώς μας έχεις πει, ότι όλοι αυτοί δεν είναι παρά διευθυντές των «λίγων», οπότε…», ναι έτσι είναι, πράγματι. Αλλά τουλάχιστον θα είχε κανείς την ικανοποίηση ότι λαμβάνουν υπόψη τους και τις φωνές των μαζών. Βλέπετε όμως ότι ακόμα μπορούν και μας κοροϊδεύουν, παρά τα χάλια μας. Τα καταφέρνουν για έναν και μόνο λόγο. Διότι εμείς κοιμόμαστε και μάλιστα με τα ίδια ρούχα που αδειάζουμε τους βόθρους τους. Αυτό το ξέρουν καλά, έτσι δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να αλλάξουν τίποτα από τα σχέδια που μέχρι σήμερα απεργάζονται. Το κακό είναι ούτε καν το ένα μας μάτι δεν ανοίγουμε για να δούμε την καθαρή αλήθεια.

Κατασκευάζουν κοινωνίες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τα δικά τους. Πόσες φορές προαναγγέλλουν το θέμα που θα συζητήσουν στην βουλή, αλλά τελικά μεταφέρουν την συζήτηση σε θέματα άσχετα με αυτό που προανήγγειλαν. Είναι κανείς να τραβάει τα μαλλιά του, αλλά δυστυχώς ούτε και αυτό το κάνουμε. Κάθε φορά που κάτι θέλουν να περάσουν, εις βάρος μας πάντα, συγκεντρώνονται κάπου μέσα στην νύχτα και αποφασίζουν για τις τύχες μας.

Η παγκόσμια συμμορία έχει πλέον ενισχύσει τις θέσεις της. Τώρα πλέον έχουμε αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει εντελώς από τα χέρια μας. Πρέπει να χυθεί πολύ αίμα πλέον για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πολλές φορές ακούω που λένε μερικοί ότι και καλά η τηλεόραση δεν έχει παρά χαζά παιχνίδια, χαζά προγράμματα με τραγουδιστές που μας έχουν διηγηθεί ξανά και ξανά την ζωή τους, με λίγα λόγια λένε ότι και καλά δεν έχει τίποτα να δει κανείς.

Πράγματι, αυτό δεν είναι ψέματα. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν είναι καινούργιο. Τα ίδια συνέβαιναν από τα πολύ παλιά χρόνια. Όταν οι μάζες άρχιζαν να πεινάνε, καθώς η άρχουσα τάξη τους απομυζούσε τα υπάρχοντα της, τότε άρχιζαν τα θεάματα, αλλά χωρίς άρτο. Τα ίδια δεν συνέβαιναν πχ στην αρχαία Ρώμη; Οι μάζες βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, αλλά οι αυτοκράτορες προσέφεραν αφειδώς θέμα και μάλιστα το θέαμα με ανθρώπινα θύματα που φυσικά προέρχονταν και πάλι από τις τάξεις των μαζών.

Ε, λοιπόν το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Οι περισσότερες εκπομπές στην τηλεόραση, είναι ξεβρακώματα γυναικών που προέρχονται από την μάζα. Ο πλήρης εξευτελισμός, μπορεί μεν να μη γίνετε στις αρένες, αλλά γίνετε ακόμα χειρότερα. Τώρα τον εξευτελισμό μπορούν, έχουν τα μέσα να τον μεταδίδουν (τον εξευτελισμό) σε όλα τα σπίτι μιας και όλα τα σπίτια διαθέτουν την «αρένα» που σήμερα την ονομάζουν τηλεόραση. Η παγκόσμια συμμορία έχει φτιάξει μπόλικες εκπομπές που το μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι ο εξευτελισμός κάθε απλού ανθρώπου που φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προέρχεται από τις τάξεις της μάζας.

Τώρα δε τελευταία έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε δεν τους νοιάζει καθόλου να ομολογήσουν δημόσια, ότι για να κάνουν κάποιον να βγει στην τηλεόραση, δεν διστάζουν να του δώσουν ένα ποσό που μια λέξη υπάρχει για να το προσδιορίσει. Το ποσό αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Μάλιστα ο εξευτελισμένος παίρνει τόσα λεφτά, ανάλογα με το πόσο θα ξευτελισθεί μπροστά στις αδηφάγες κάμερες τους. Ο δε βούτυρο–μπεμπές που διευθύνει την εκπομπή, συμπεριφέρεται ως άλλος αυτοκράτορας.

Η παγκόσμια συμμορία εξέδωσε μια διαταγή εδώ και λίγο καιρό, που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει όλα τα κράτη που βρίσκονται κάτω από την «μπότα» ή τον έλεγχο αν θέλετε, της παγκόσμιας συμμορίας, να παρακολουθούν όλα τα τηλέφωνα των μαζών, είτε είναι ύποπτοι για τρομοκρατία είτε όχι. Ακούστε πράγματα που γίνονται εις βάρος μας και κανείς από εμάς δεν τολμάει να αντιδράσει. Κι όμως κάποτε όλοι μας λέγαμε και μιλούσαμε για ελευθερία του λόγου, αν είναι δυνατόν όλοι εμείς που κάποτε μιλούσαμε για ελευθερία, σήμερα κανείς μας δεν κάνει τίποτα για όλα όσα συμβαίνουν για την χαλιναγώγηση των ιδεών μας. Φαίνετε πως η παγκόσμια συμμορία είναι σίγουρη για το ότι πλέον δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε.

Ξέρετε τι είναι να σε παρακολουθούν για ότι λες και για ότι κάνεις, κάθε στιγμή κάθε λεπτό της ημέρας; Κάποτε αν κάποιος μας έλεγε ότι θα μας παρακολουθήσει με το έτσι θέλω, θα κατεβαίναμε αμέσως στους δρόμους. Εδώ και λίγο καιρό μας μιλάνε (στην πατρίδα μας την Ελλάδα) για κάποιες υποκλοπές που γίνονταν από κάποια τηλεφωνική εταιρεία. Δεν ξέρω γιατί και για πιο σκοπό γίνετε όλη αυτή η φασαρία, αφού έτσι και αλλιώς από το καλοκαίρι του 2006 θα μας παρακολουθούν επίσημα; Απλά θέλουν να δουν τις αντιδράσεις μας. Βλέπουν ότι κανείς από εμάς δεν ενδιαφέρετε, άρα καταλαβαίνουν ότι μπορούν πλέον να κάνουν αυτό που θέλουν. Καλό ύπνο λοιπόν κοιμισμένοι φίλοι μου και φυσικά σκύψτε όσο μπορείτε πιο πολύ τους κώλους σας, μπροστά στο μεγάλο, τεράστιο πέος της παγκόσμιας συμμορίας.

Την παγκόσμια συμμορία θα μπορούσε κανείς να την παρουσιάσει σαν τις συμμορίες που κάποτε δρούσαν στην Νέα Υόρκη. Βέβαια τότε το φαινόμενο ήταν τοπικό, σήμερα πλέον έχει γίνει παγκόσμιο. Πάντως η διαδικασία είναι η ίδια. Αν κάποιος από εσάς έχει δει την ταινία, θα καταλάβει για πιο θέμα ακριβός μιλάω. Βλέπετε η εξαγωγή και η εφαρμογή του ίδιου προτύπου είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σίγουρα σε μερικά χρόνια θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά μέχρι τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο σκοπός είναι να αφυπνιστούμε τώρα, όσο είναι καιρός, γιατί ίσως αργότερα τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα από ότι σήμερα. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να αφήσουμε τα πράγματα να φθάσουν στον πάτο του καζανιού. Όταν πια θα αρχίσουμε να γλύφουμε πάτο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάθουμε δηλητηρίαση.

Η παγκόσμια συμμορία τιμωρεί για παραδειγματισμό τους ηττημένους, οδηγεί τους ηγέτες τους σε παράνομα δικαστήρια στημένα από την παγκόσμια συμμορία για να εξυπηρετούν τους παράνομους σκοπούς τους. Όποιος δεν θέλει να στήσει το δικό τους καθεστώς τιμωρείτε με βομβαρδισμό του κράτους του. Όλοι πρέπει να πληρώνουν προστασία στην παγκόσμια συμμορία, που από τοπικό επίπεδο, πέρασε σε παγκόσμιο.

Ακόμα και με δύο μέτωπα ανοιχτά, ακόμα και αυτήν την δεδομένη στιγμή, το κράτος «τιμωρός» είναι έτοιμο να ανοίξει ακόμα ένα πολεμικό μέτωπο που λέγετε Ιράν. Εκείνο που δεν ξέρω βέβαια είναι εάν και οι λεγόμενοι «τσαμπουκάδες» ηγέτες των χωρών που δέχονται επίθεση, είναι και αυτοί μέσα στο παγκόσμιο κόλπο. Και εξηγώ. Μπορεί να κάνουν δήθεν και καλά τους τσαμπουκάδες για να δεχθεί το κράτος τους επίθεση και έτσι να υποταχθεί στην λεγόμενη παγκόσμια τάξη, θέλω να πω ότι ίσως το κάνουν αυτό, μόνο και μόνο γιατί δεν θα τους ήταν εύκολο να παραδώσουν τις πετρελαϊκές πηγές τους, έτσι αμαχητί. Κάνοντας όμως του «τσαμπουκάδες», δέχονται επίθεση και έτσι έχουν την δικαιολογία του ηττημένου.

Προχωρώ πολύ; Ίσως αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρείτε δεδομένο σε μια τέτοια παγκόσμια συμμορία που έχει κάτσει στο κεφάλι μας. Τι να σας πω; Εγώ μια σκέψη ρίχνω στο τραπέζι. Τώρα εσείς (οι αναγνώστες), καλό είναι να την πάρετε και να την αναλύσετε σύμφωνα με τις δικές σας πηγές. Δεν πρέπει όμως με τίποτα να εγκαταλείψετε το ψάξιμο. Τα πάντα πρέπει να περνάνε από την «κρησάρα» του μυαλού μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε κάποιους άλλους να μας κατευθύνουν σύμφωνα με τις δικές τους ορέξεις.

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, ο ηγέτης του Ιράν διαλαλεί ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχεται από την παγκόσμια συμμορία. Λέει ότι και καλά ο στρατός του είναι έτοιμος να αποκρούσει μια ενδεχόμενη επίθεση του παγκόσμιου προστάτη. Τα ίδια όμως έλεγαν και όλοι οι άλλοι ηγέτες των γειτονικών χωρών. Βέβαια θα μου πει κάποιος. «Μα καλά, από την μια μας λες ότι πρέπει να αντισταθούμε στις ορέξεις τους και από την άλλη δεν σου αρέσει ότι ο ηγέτης του Ιράν, αντιστέκεται;». Όχι φίλοι μου, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σας εξήγησα λίγο πιο πάνω, ότι το να σηκώσεις κεφάλι χωρίς να είσαι σίγουρος ότι αυτό το σήκωμα θα έχει και αντίκρισμα, δεν είναι κάτι σωστό. Το καλύτερο είναι να μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος, να βρει συμμάχους, έτσι ώστε η θυσία του λαού του να μη πάει χαμένη. Ο παγκόσμιος προστάτης, από την άλλη διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει ακόμα και πυρηνικά όπλα εναντίον του Ιράν. Φοβάμαι λοιπόν ότι η κατάληξη ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι να θυσιαστούν πάλι ζωές αθώων χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Η παγκόσμια συμμορία ελέγχει πλέον τα πάντα (ίσως να το έκανε από την αρχή αλλά λόγο έλλειψης πληροφόρησης να μη καταλαβαίναμε τι μας συνέβαινε), ακόμα και το ποδόσφαιρο ή μάλλον και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια, τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε —δειλά–δειλά— ότι ακόμα και τα παγκόσμια κύπελλα, ήταν και είναι ελεγχόμενα, κατευθυνόμενα σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας συμμορίας.

Αυτή την στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές έχει ξεκινήσει να διεξάγετε στην Γερμανία[2] το παγκόσμιο κύπελλο των εθνικών ομάδων, κάποιες εκπομπές στο κρατικό μας (ελληνικό) κανάλι δήλωσαν ότι τα προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα έδιναν σικέ αγώνες και αποτελέσματα, (το σημερινό παγκόσμιο κύπελλο όχι; Ρωτάω και καλά εγώ ο αφελής θεατής). Αλλά είναι να ρωτάει κανείς; Και βέβαια όλα είναι κατευθυνόμενα. Τίποτα δεν αφήνει ανεξέλεγκτο η παγκόσμια συμμορία. Έτσι και αλλιώς όλα θα πρέπει να βρίσκονται υπό έλεγχο.

Το ζήτημα είναι ποιος κρύβετε πίσω από τους προέδρους, πρωθυπουργούς βιτρίνες; Από ποιους αποτελείτε η παγκόσμια συμμορία; Γιατί μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι οι πρόεδροι ή οι πρωθυπουργοί είναι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες μας. Αυτοί —όπως το έχω πει ξανά— δεν είναι παρά μόνο οι βιτρίνες, γιατί το πραγματικό «κατάστημα» είναι πίσω από την βιτρίνα που θέλει να εμφανίζετε στα μάτια μας, στα μάτια του λαού.

Αλλά για να γυρίσουμε για λίγο ακόμα στο ποδόσφαιρο. Ας μου πει κάποιος από σας (τους αναγνώστες), τι θα γίνει πχ σε ένα παιχνίδι όπου η Αγγλία παίζει —ας πούμε— με την Γκάνα; Ας πάρουμε κάποια δεδομένα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το παιχνίδι βρίσκετε στο 80’ λεπτό και ότι το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη την στιγμή είναι «Αγγλία–Γκάνα 0–1» και από ότι δείχνουν τα πράγματα το αποτέλεσμα δεν δείχνει να μπορεί να ανατραπεί. Εσείς τι λέτε; Θα αφήσει ο διαιτητής, αλλά και το παγκόσμιο κεφάλαιο να περάσει η ασήμαντη Γκάνα στον επόμενο γύρω και να μείνει η κραταιά Αγγλία «μπουκάλα»;

Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο μάλλον θα πρέπει να θεωρείται αφελής με όλη την σημασία της λέξεως και ότι σημαίνει αυτή. Φυσικά το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να δώσει ο «άρχων» του αγώνα κάποιο ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της ανώφελης Γκάνα ώστε να μην αναγκάσει την παγκόσμια συμμορία να την τιμωρήσει —και μαζί με αυτήν και αυτόν— με διαφορετικούς τρόπους.

Δυστυχώς τους τρόπους της παγκόσμιας συμμορίας τους ξέρουμε όλοι ή τουλάχιστον οι ψαγμένοι. Είναι η καταδίκη του ανυπάκουου κράτους σε μαρασμό —στην καλύτερη περίπτωση— ή σε έναν πόλεμο —στην χειρότερη περίπτωση— που θα επιφέρει πείνα και ακόμα μεγαλύτερη φτώχια στον λαό που η χώρα του μπαίνει στο στόχαστρο της συμμορίας.

Κι όμως όλοι εμείς οι δήθεν χορτασμένοι, καθόμαστε στον καναπέ μας και παρακολουθούμε όλα όσα διαδραματίζονται στο «γυαλί» της τηλεόρασης, ενώ οι πλούσιοι γεμίζουν τις τσέπες τους από όλους εμάς τους λεγόμενους καταναλωτές ή πρόβατα. Είμαι σίγουρος, ότι εάν ρωτήσω κάποιον από εσάς γιατί παρακολουθεί τους αγώνες; Η απάντηση του θα είναι εύκολη. «Παρακολουθώ για να περάσει η ώρα, έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αυτή την στιγμή για να κάνω…!». Αυτή θα είναι η απάντηση που φυσικά είναι εύκολη να δοθεί.

Κι όμως αυτή την στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, η παγκόσμια συμμορία και τα εδώ «τσιράκια» της έχει αρχίσει να επιτίθεται στα δημόσια πανεπιστήμια, θέλοντας να ιδρυθούν ιδιωτικά. Φυσικά τα ΜΜΕ άρχισαν πάλι την προπαγάνδα τους, την πλύση του εγκεφάλου μας. Προσπαθούν και καλά να μας πείσουν ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Εγώ λοιπόν σαν αφελής άνθρωπος, ρωτάω. «Γιατί κύριοι, πρώτα δεν αναμορφώνετε προς το καλύτερο τα δημόσια πανεπιστήμια και ύστερα να ιδρυθούν και ιδιωτικά; Θα απαντήσω και πάλι μόνος μου. Ξέρετε φίλοι αναγνώστες γιατί; Μα διότι θέλουν κατ’ αρχάς τα δικά σας παιδιά επειδή έτυχε να γεννηθούν από φτωχούς γονείς να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους πλούσιους στην μόρφωση. Όταν γεννιέσαι εργάτης, τότε θα πρέπει και το παιδί που γεννιέται από σένα να μείνει για πάντα ένας αμόρφωτος υπηρέτης που το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να υπηρετεί τα παιδιά των πλουσίων. Δυστυχώς κανείς από εμάς δεν θέλει να κάνει κάτι για την τρομερή επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τα «τσιράκια» του.

Η πλήρης εκμετάλλευση των μαζών, έχει ξεκινήσει σχεδόν μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Εκεί μοιράσανε για άλλη μια φορά τον κόσμο σε άρχοντες και πληβείους. Άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει ξανά και ξανά, ανά τους αιώνες; Πότε γιατί θέλουν να αλλάξουν μοντέλο θρησκείας, πότε γιατί θέλουν να αλλάξουν αυτοκρατορίες και πότε πάλι γιατί θέλουν να αλλάξουν σύστημα διακυβέρνησης. Πάντως κάθε φορά που αλλάζουν κάτι στο όλο σύστημα, εμείς οι πληβείοι δεχόμαστε επίθεση. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κεφάλαιο αυτού του βιβλίου, ακόμα και στα αρχαία χρόνια έβρισκαν τους τρόπους τους, ξέρετε γιατί; Διότι αυτοί είναι λίγοι και μπορούν να συνεννοηθούν, ενώ εμείς είμαστε οι πολλοί και είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε ο ένας με τον άλλον. Ακόμα και όταν παρουσιάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να μας κάνει να τον ακολουθήσουμε, τότε ή τον εκτελούν ή καταφέρνουν να τον πάρουν με το μέρος τους. Βλέπετε αυτοί έχουν μια και μόνο θεωρεία που λέει: «Τα πάντα, μα τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται. Όλα έχουν την τιμή τους»! Αλλά ακόμα και αν δεν μπορέσουν να τον αγοράσουν, τότε τον βγάζουν από την μέση, στέλνοντας τον να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.


[1] Μόνο ο πλοίαρχος «έφαγε» ποινή φυλάκισης 19 ετών, ο υποπλοίαρχος 16 έτη και μόνο 4 χρόνια έφαγε ένας από τους υπεύθυνους της εταιρείας.

[2] Ξεκίνησε στις 5/6/2006 και θα διαρκέσει ένα μήνα.



No response to “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ...!”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer