Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ…

Τελικά, καταφέραμε να καταστρέψουμε την ζωή μας. Ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά δυστυχώς, αντί να πάμε μπροστά, πάμε συνεχώς όλο και πιο πίσω. Όταν ήμουν μικρός, μου άρεσαν πολύ οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που τότε «μιλούσαν» για ένα μέλλον ξεκούραστο.

Βλέπαμε λοιπόν αυτές τις ταινίες και βιαζόμασταν να προχωρήσει ο χρόνος μπας και προλάβουμε και εμείς την ωραία και ξεκούραστη εποχή που ευαγγελίζονταν τούτες οι ταινίες. Φοβόμουν μάλιστα μπας και δεν προλάβω.

Να λοιπόν που πρόλαβα, αλλά δυστυχώς τίποτα από αυτά που νόμιζα ότι θα συμβούν δεν συνέβη. Αντιθέτως μάλιστα. Τώρα πια εργαζόμαστε περισσότερο ακόμα και από τους παππούδες μας. Αντί λοιπόν η τεχνολογία (έτσι μας έλεγαν τότε), να βρίσκετε στην υπηρεσία του ανθρώπου, βρίσκεται ο άνθρωπος στην υπηρεσία της τεχνολογίας.

Η καθαρή αλήθεια είναι ότι οι λίγοι (όπως πάντα), απολαμβάνουν τα καλά της τεχνολογίας. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι στην προσπάθεια μας να απολαύσουμε μερικά από τα καλά της τεχνολογίας, αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε όλο και πιο πολλές ώρες. Όταν λοιπόν καταφέρνουμε να πάρουμε κάτι τεχνολογικό, δεν έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε μιας και τις περισσότερες ώρες βρισκόμαστε μακριά από αυτό που αγοράσαμε, δουλεύοντας για να το ξεπληρώσουμε, με την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε.

Μόλις όμως τα καταφέρουμε, βγαίνει καινούργιο τεχνολογικό επίτευγμα, οπότε πάλι αρχίζουμε να δουλεύουμε όλο και πιο πολύ μπας και το αγοράσουμε. Ένας αέναος κύκλος αυτόκαταστροφής…!



No response to “ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer