Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Ευτυχώς που υπάρχει και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών για να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα τα άμοιρα τα σφάγια. Γιατί μη νομίζετε ότι υπάρχει κάποιος υιός στα ζώα έτσι από μόνος του.

Είπαμε, πρέπει κάποτε να μάθουμε να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από τις ειδήσεις. Κάποιοι θέλουν να μποϊκοτάρουν την οικονομία ενός κράτους που ίσως τους ανταγωνίζεται σε εξαγωγές. Αυτό και μόνο από μόνο του φτάνει. Ποιος λοιπόν θα εμπόδιζε να ρίξουν υιό στα σφάγια τούτης της χώρας;

Δείτε τι συνέβη μερικά χρόνια πριν. Ναι, ναι φίλοι μου, μιλάω για τα κοτόπουλα. Βέβαια μερικές φορές οι υιοί ξεφεύγουν από τον έλεγχο τους, αλλά αυτό ποσώς τους ενδιαφέρει, το μόνο που τους νοιάζει είναι το χρήμα που θα τους αποφέρει κάθε στυγνή τους πράξη.

Κάποιοι θα πουν ότι υπερβάλω! Μπορεί, αλλά στην υπερβολή καμιά φορά κρύβεται και η αλήθεια. Δυστυχώς, σ’ αυτόν τον κόσμο που έφτιαξαν για μας χωρίς εμάς, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Μπορεί να είναι Κυριακή και να σκεφτείτε, «Ωχ βρε αδελφέ, μας ζάλισες. Παντού βλέπεις και κάτι περίεργο…». Ναι μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα ο γκρινιάρης που θα προσπαθεί να κάνει έστω και έναν να ξυπνήσει. Θα μπορούσα να γράφω κωμωδίες, αλλά ξέρω ότι μια κωμωδία είναι ολόκληρος ο κόσμος μας και μάλλον θα περίσσευα.

Άλλωστε το έχω πει και θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με διαβάσουν χίλιοι άνθρωποι ή ένας. Αρκεί μόνο αυτός ο ένας να καταλάβει αυτά που θέλω να πω και να ξυπνήσει.

Έτσι λοιπόν εσύ που θα διαβάσεις τούτες τις γραμμές θέλω να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει αντίστροφα σε κάθε είδηση που ακούς. Να μάθεις φίλε μου ότι το σύστημα ότι κάνει έχει βάθος χρόνου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και φυσικά να θυμάσαι. Κανείς δεν ενδιαφέρετε για σένα, όπως και εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για τον διπλανό σου.

Μπορεί μεν να λες λόγια παρηγοριάς σε κάποιον φίλο σου για αυτό που έπαθε (ότι κι αν είναι αυτό), αλλά αν δεν το πάθεις και εσύ ποτέ δεν θα τον καταλάβεις.

Έτσι συμβαίνει και με όλα όσα συμβαίνουν γύρο σου. Είναι δυνατόν να καταλάβει πώς περνάει ο φτωχός ένας πλούσιος; ξέφυγα, σταματάω εδώ.

Απλά μη φοβάσαι για τον υιό που χτύπησε τα γουρουνάκια και εν συνεχεία τους ανθρώπους, θα το σταματήσουν μόλις πέσουν οι εξαγωγές της συγκεκριμένης χώρας και αυξηθούν και πάλι οι εξαγωγές οι δικές τους. Για ποιους μιλάω; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει…!

Με συγχωρείς αν σου χάλασα την Κυριακάτικη ραστώνη σου…

3 Responses to “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ”

ΛΕΩΝ είπε...

Δεν πρόκειται να πάρουν ανάσα τα ζωάκια! Πάλι θα τα σφάζουν ή θα τα καίνε ομαδικά!
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας!
Καλημέρα

Πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά της είδησης που πιθανό να είναι και η πραγματικότητα.ΔΕΝ
διαφωνώ καθόλου με την ανάρτησή Σας,γιαυτό
και Σας διαβάζω,όπως βλέπετε με ενδιαφέρον για τα έστω"γκρινιάρικα"όπως λέτε σχόλιά Σας!
Καλή Σας Νύχτα-Καλή βδομάδα ,,,,

♥ Palirroia ♥ είπε...

Δηλαδή να παρακαλάμε να μη τους ξεφύγει ο έλεγχος σε σημείο να γίνει πραγματικότητα η εφιαλτική πανδημία που άκουγα χτες όλη μέρα στα παιγνίδια των ισχυρών........
Όσο για τις γκρίνιες σας για μένα είναι διαφωτιστικότατες...!
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα:)

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer