Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Φυσικά όπως το είχα φαντασθεί. Σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης όλο και κάτι έγινε, ενώ στην περίφημη πρωτεύουσα που δίδαξε την δημοκρατία, που δίδαξε ότι η ελευθερία κερδίζετε με αγώνες δεν έγινε τίποτα. Ταβέρνα εκδρομή και από εκεί πάνε και οι άλλοι. Μιλάω για την Αθήνα βέβαια.

Βέβαια οι περισσότεροι πλέον έλληνες σκέπτονται κάπως έτσι. «Α, εγώ δεν ξέρω απ’ αυτά, αυτά είναι δουλειές άλλων…». Γιατί να συμμετέχω λοιπόν; Άσε να πάνε οι άλλοι να αγωνιστούν και αν βγει κάτι καλό, τότε επωφελούμαι και εγώ…

Μπράβο έλληνα, άσε τους άλλους να αγωνισθούν, εσύ κοίτα πώς να περάσεις καλά. Αλλά όταν οι περισσότεροι σκέπτονται έτσι ή κάπως έτσι, τότε μη περιμένεις να έρθει ο πλούσιος και να σου πει.

«Έλα να πάρε έναν καλό μισθό, πάρε και όσα δικαιώματα δεν έχεις…»

Ναι, ναι εκεί θα σου τα σερβίρει στις ταβέρνες και στις εξοχές όλα αυτά το κεφάλαιο. Εσύ μη χαλάσεις το κέφι σου, όχι, κάτσε έτσι εκεί στον καναπέ σου και όλα θα έρθουν όπως τα θέλεις, αρκεί να μη χάσεις και δεν πας εκδρομούλα για να γλείψεις όσο μπορείς πιο πολύ από τα κόκαλα των παγιδιών που θα φας.

Τώρα θα μου πεις, τι λες ρε; Είχα τόσο καιρό να φάω κρέας, σχεδόν από το Πάσχα, πας καλά που θα χάσω τέτοια ευκαιρία; Ναι βρε παιδί μου δίκιο έχεις, εξάλλου αύριο άνετα θα βγεις και θα κατηγορήσεις όλους τους πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτα για τα δικαιώματα σου. Ναι, ναι δίκιο έχεις, κόψε ένα λουλούδι και κούνατο επιδεικτικά και απειλητικά κατά των πολιτικών.

Να είσαι σίγουρος ότι θα φοβηθούν τόσο πολύ από αυτό το πράγμα, ώστε αμέσως, την άλλη μέρα κιόλας θα σου στρώσουν κόκκινο χαλί για να πατήσεις. Πρόσεξε βρε μην αγωνίζεσαι τόσο πολύ να μασήσεις τα παιδάκια από τα Σκόπια…ελληνάρα μου εθνικιστή που σου σέρβιρε ο ταβερνιάρης που και αυτός σαν και εσένα βρίζει τους Σκοπιανούς, γιατί είναι έλληνας αυτός, αγαπάει την πατρίδα του, αλλά σερβίρει κρέας από Σκόπια και Τουρκία…

One response to “Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ”

ΛΕΩΝ είπε...

Καλά τα λες writer, αλλά αυτή η φωτογραφία.....με έχει αηδιάσει!Συγνώμη κιόλας..αλλά...!!!

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer