Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ

Κάθε μέρα που περνάει, το κεφάλαιο «σφάζει» στην κυριολεξία τους εργαζόμενους. Όχι μόνο στην χώρα μας —δυστυχώς— αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κι όμως, φύλο δεν κουνιέται και αυτό γιατί στην σημερινή εποχή λείπει αυτό που λέμε ηγέτης. Αυτός που θα καταφέρει να κάνει τις μάζες να ξεσηκωθούν, να καταλάβουν ότι το κεφάλαιο παίζει το πιο βρώμικο και απεχθές παιχνίδι στην πλάτη τους.

Βλέπετε το κεφάλαιο κατάφερε επί δεκαετίες να φέρει την κοινωνία σε κατάσταση απόλυτης ύπνωσης. Το κατάφερε με την βοήθεια των δήθεν σοσιαλιστικών κομμάτων που επί χρόνια κυβέρνησαν την Ευρώπη.

Κυβέρνησαν με τα κλεμμένα συνθήματα της αριστεράς που φυσικά δεν αντέδρασε ή δεν έφερε καμιά αντίρρηση. Στην αρχή έδωσαν μερικά ψίχουλα στους εργαζόμενους, ίσα–ίσα για να τους κάνει να μάθουν στην εύκολη και άνετη ζωή.

Μετά άρχισε να τους χρεώνει ασύστολα, έτσι ώστε να μη κοιτάνε την θύελλα που είχε αρχίσει να έρχεται με πολύ γοργούς ρυθμούς κατά πάνω τους. Φυσικά όταν είδαν την θύελλα ήταν πλέον πολύ αργά για να αντιδράσουν καθώς η θηλιά των δανείων είχε σφίξει τόσο πολύ γύρω από τον λιπαρό λαιμό τους που αν αντιδρούσαν θα τους έπνιγε.

Δυστυχώς, πρέπει να πω, ότι κανέναν από όλους αυτούς δεν μπορώ να λυπηθώ. Είναι έτσι κι αλλιώς άξιοι της μοίρας τους. Φώναζα, και φωνάζω χρόνια τώρα, αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Έχω χαλάσει φιλίες για τα ζητήματα αυτά.

Βαθιά μέσα μου, διατηρούσα πάντοτε την ελπίδα ότι εγώ ήμουν και είμαι λάθος και ότι όλοι οι άλλοι έχουν δίκιο, αλλά δυστυχώς επαληθεύομαι συνεχώς…!



No response to “Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer