Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα στις προβλέψεις μου για το ΠΑΣΟΚ. Καλά ήθελα να ήξερα τι μυαλό κουβαλάμε σαν λαός; Είναι δυνατόν σε χώρες που έχουν τις καλύτερες οικονομίες (Γερμανία, Ολλανδία κλπ), οι λαοί τους να μην τους δίνουν καμιά πλειοψηφία για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, εμείς να δίνουμε λευκές επιταγές και μάλιστα σε κόμματα που κατά κόρον έχουμε δοκιμάσει;

Ηλιθιότητα; Μαλακία; Κανείς ίσως να μη μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο μας. Εκείνο δε που μου αρέσει πιο πολύ είναι ότι ο Γεωργιάδης (που έχει και δύο ονόματα σαν τους κακοποιούς ένα πράγμα), θέλει να πιστέψουμε ότι είμαστε ανώτερος λαός.

Σκατά είμαστε και τίποτα παραπάνω. Άσε δε που δεν έχουμε καμιά μα καμιά απολύτως σχέση με εκείνους τους αρχαίους έλληνες. Βέβαια όχι ότι αυτοί ήταν πολύ καλύτερη. Μη νομίζετε, κι αυτοί τις περισσότερες από τις ιδέες τους τις είχαν κλέψει από άλλους λαούς και αφού τις έκαναν αχταρμά, τις σέρβιραν σαν δικές τους.

Βλέπεις έχουμε μάθει να ακούμε αυτό που μας αρέσει. Θέλουμε ακόμα και τις ήττες μας να τις κάνουμε να φαίνονται σαν νίκες. Παραδείγματος χάρη, ντε και καλά οικειοποιηθήκαμε την αυτοκρατορία του βυζαντίου. Τι σχέση έχει ο έλληνας με το βυζάντιο; Ότι σχέση έχει το μπρόκολο με τον αστροναύτη. Ήμασταν υπό τον ζυγό της βυζαντινής αυτοκρατορίας και το μετατρέψαμε λες και ήμασταν εμείς οι βυζαντινοί.

Ακόμα και την λιγοψυχία του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί στον Άθω, την μετατρέψαμε και αυτή σε ηρωισμό, βάζοντας τον να φωνάζει : «…δεν υπάρχει κανένας χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;». Σιγά μην ήταν εκεί ο τύπος. Την είχε κάνει πολλές μέρες πριν την πτώση της απόλυτης και καταδυναστευτικής αυτοκρατορίας που έσφαζε λαούς.

Είπαμε, ζούμε με μύθους, δεν μας αρέσει να διαβάζουμε, δεν μας αρέσει να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια, δεν μας συμφέρει. Έτσι και τώρα. Για άλλη μια φορά, ψηφίσαμε με την ελπίδα. Ψηφίσαμε ένα κόμμα, που πριν πέντε χρόνια το είχαμε διώξει γιατί μας έκλεβε.

Ξυπνάτε ρε. Δεν σας φταίμε όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε το 60% περίπου να βλέπουμε πάλι στην εξουσία το κόμμα που έκλεψε και λεηλάτησε την χώρα επί είκοσι και βάλε χρόνια. Το κόμμα κόπανοι δεν είναι ο Γιωργάκης, (που μπορεί να έχει κι αυτός τις καλύτερες προθέσεις), το κόμμα αποτελείτε από ένα σύνολο ανθρώπων που άλλο δεν θέλουν από το να γεμίσουν τις χωρίς πάτο τσέπες τους.

Ξυπνάτε ρε, επιτέλους κάνετε κάτι που θα ωφελήσει εσάς και όχι αυτούς. Μη ζητάτε αποδείξεις. Μη σας βάζουν να κάνετε πόλεμο ο ένας φτωχός στον άλλον φτωχό για να ωφεληθούν αυτοί και οι έχοντες. Ξυπνάτε ρε, ξυπνάτε πια. Σας έχουν ευνουχίσει τα μυαλά σας και πηγαίνετε τυφλά να κάνετε αυτό που σας λένε κόπανοι.

Τι να τις κάνετε βρε τις αποδείξεις; Όταν έχει κάποιος εισόδημα 12000€ τον χρόνο πώς είναι δυνατόν να μπορεί να αγοράσει πράγματα αξίας 5000€; Θα μαζέψετε τις αποδείξεις και μετά θα σας τις στρέψουν κατά σας. Γιατί απλά θα σας πάνε στα τεκμήρια διαβίωσης και θα σας ρωτήσουν πώς με 12000€ τον χρόνο μπορείς και κάνεις αγορές 5000€; Ξυπνήστε επιτέλους…

No response to “ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer