Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΤΥΦΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…

Διάβαζα σήμερα σε ορισμένα έντυπα, ότι οι πολίτες αυτής της τραγικής χώρας, κρίνουν απαραίτητα και σωστά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν αυτά τα περίφημα γκάλοπ, είναι σωστά ή απλά οι ερωτήσεις που υποβάλουν είναι τέτοιες ώστε να οδηγούν αυτόματα στο αποτέλεσμα που θέλουν όλοι αυτοί οι εκδότες. Μακάρι να είναι ψεύτικα και κατασκευασμένα. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με πολίτες μάλλον ανεγκέφαλους.

Τώρα θα μου πεις γιατί λέω για ανεγκέφαλους; Για έναν και μόνο απλό λόγο. Διότι αυτό όλο το σκηνικό μοιάζει, σαν ένας κλέφτης μπαίνει στο σπίτι σου, σε κλέβει κανονικά και μετά σου λέει και πάλι να το γεμίσεις ξανά για να έρθει να σε κλέψει και πάλι.

Όλοι αυτοί που σήμερα μας ζητούν να γεμίσουμε για άλλη μια φορά τα δήθεν άδεια ταμεία, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα άδειασαν. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν, εγώ, εσύ, ο άλλος να στηρίζει αυτούς τους τύπους. Λέτε αν αυτά τα μέτρα ήταν μόνο για τους έχοντες και πάνω απ’ όλα κατέχοντες, να στήριζαν την κυβέρνηση;

Φυσικά όχι. Επειδή όμως ξέρουν πολύ καλά, ότι η κυβέρνηση επιβάλει μέτρα που θα εξαναγκάσουν όλα εμάς τα ηλίθια βόδια να συνεισφέρουμε —για άλλη μια φορά— στο να γεμίσουν τα ταμεία, τα όποια θα αδειάσουν και πάλι σε μια νύχτα από τους κυβερνόντες και τους έχοντες και πάνω απ’ όλα κατέχοντες, στηρίζουν μετά μανίας τα μέτρα.

Μην έχετε καμιά αυταπάτη, ότι θα τολμήσει ποτέ εφοριακός να κάνει πραγματικό έλεγχο στα βιβλία των εχόντων μα πάνω απ’ όλα κατεχόντων, γιατί απλά θα βρεθεί ή σε κανένα χαντάκι ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να καθαρίζει τουαλέτες. Πώς νομίζετε λοιπόν ότι θα κυνηγήσουν την εισφοροδιαφυγή; Με έναν πολύ απλό και πολύ δοκιμασμένο τρόπο. Θα βάλουν όλα τα βόδια, δηλαδή τους μη έχοντες και πάνω από όλα μη κατέχοντες να σπαράξει ο ένας τον άλλον ζητώντας αποδείξεις από τον ψιλικατζή, τον περιπτερά, τον μικρό μαγαζάτορα της γειτονιάς του κλπ, κλπ. Φυσικά τα ποσά που ίσως χάνονται απ’ όλους αυτούς δεν είναι παρά κόκκος άμμου μπροστά σε αυτά που τρώνε οι λεγόμενοι μεγάλοι, παρέα με τους πολιτικούς που τρώνε σε πολυτελή γεύματα.

Εμπρός λοιπόν, ας τους γεμίσουμε και πάλι τα ταμεία. Ζητάτε αποδείξεις, έτσι θα τους δώσετε την ευκαιρία, για άλλη μια φορά να γεμίσουν τα ταμεία, ώστε να μπορούν και πάλι να επιδοθούν στο ευγενές σπορ της μίζας. Άλλωστε αν δεν ήμασταν εμείς τα βόδια να τους ταΐζουμε, κανένας τους δεν θα ήθελε να είναι πολιτικός. Σκεφτείτε επιτέλους λίγο. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει επιτέλους και μη σας τρομάζουν με λόγια ότι δήθεν κινδυνεύει η πατρίδα. Το μόνο που κινδυνεύει είναι η τσέπη τους που δεν έχει πάτο…

No response to “ΤΥΦΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer