Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ακούω κάθε μέρα για τα άδεια ταμεία, για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία που δεν πάει καθόλου καλά και πιστέψτε με βάζω τα γέλια με όλους αυτούς τους γελοίους και γλοιώδεις τύπους που μας κυβερνούν και εμάς και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

Βάζω τα γέλια από νευρικότητα, γιατί θυμάμαι ότι κάποια εποχή για να τα πάρουν από όλα τα ηλίθια πλάσματα που λέγονται λαός, ανέβαζαν συνεχώς τα χρηματιστήρια, παραδίδοντας το ζεστό χρήμα των ταμείων στους πονηρούς πλούσιους.

Έφτασαν στο ακραίο σημείο να χαμηλώσουν τόσο πολύ το επιτόκιο καταθέσεων (πάει το φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι), για να αναγκάσουν τα άβουλα και ηλίθια πλάσματα να μεταφέρουν τα λεφτά τους στα χρηματιστήρια και από εκεί φυσικά στην άβυσσο που λέγεται τσέπη των πλουσίων.

Τώρα έρχονται και λένε στον κόσμο ότι η οικονομία δεν πάει καλά. Από την μία οι βιομηχανίες απολύουν συνεχώς υπαλλήλους και από την άλλη θέλουν να έχουν κέρδη. Λέτε να μην ξέρουν όλοι αυτοί απλά μαθηματικά, του δημοτικού βρε αδερφέ.

Κι όμως, συνεχίζουν τις απολύσεις. Αν οι πολλοί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν, πώς είναι δυνατόν να έχουν αύξηση στα κέρδη τους οι λίγοι; Μήπως τελικά τα βαριά μαθηματικά και οι εξισώσεις τύπου Αϊνστάιν τους έχουν χαζέψει; Παιδία, 1 + 1 = 2, αν όμως 1 – 1 = 0, αυτά είναι τα καλύτερα μαθηματικά για το θέμα που λέγετε οικονομία ή μήπως κάνω κάπου λάθος;

Κι όμως, δεν μπορεί εγώ, εσύ κλπ, να είμαστε πιο έξυπνοι απ’ όλα αυτά τα τομάρια. Απλά έχουν κάποιο άλλο σχέδιο στο μυαλό τους. Κάπου αλλού θέλουν να οδηγήσουν την κοινωνία. Ξέρετε; Πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, προηγήθηκε ένα οικονομικό «κραχ».

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια περίοδο αλλαγής του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Ίσως να μη θέλουν (για άλλη μια φορά), να παραδεχτούν ότι ο ανίερος καπιταλισμός τους, είναι ένα τελείως αποτυχημένο σύστημα. Ίσως θέλουν να περάσουν σε κάποιο άλλο σύστημα, χωρίς όμως να παραδεχτούν το λανθασμένο του καπιταλισμού.

Πάντως, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι η κρίση είναι τελείως κατασκευασμένη. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Φυσικά τα έχουν μαζέψει οι λίγοι και δεν τα ρίχνουν στην αγορά, επειδή ακριβώς βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο αλλαγής συστήματος.

Κάποιος ίσως να πει, ότι ο Writer, λέει παραμύθια για αγρίους. Μακάρι να είναι έτσι και όλες μου οι σκέψεις να είναι εντελώς λανθασμένες. Να είστε καλά όλοι και να σκύβετε πάντα το κεφάλι σε ανύπαρκτους θεούς και στα αφεντικά σας. Δεν είναι τυχαίο που θα μείνουμε πάντα ηλίθιοι φτωχοί. Μας αξίζει.



No response to “ΔΗΛΩΣΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer