Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ή ΣΚΑΣΕ


Έρχονται την Δευτέρα οι άνθρωποι που το πολιτικό μας σύστημα φρόντισε να τοποθετήσει στο άδειο μας κεφάλι. Αυτά όλα κάποτε τα είχα γράψει, τα είχα προβλέψει, σε ένα παλαιότερο site μου. Τότε όμως ήταν η εποχή του Σημίτη και όλοι οι έλληνες ήταν πεσμένοι με τα μούτρα στην φούσκα ανάπτυξης του χρηματιστηρίου. Κανείς δεν αντιδρούσε. Πολλοί στα σχόλια τους μου έγραφαν ότι είμαι εντελώς γραφικός.

Κουνούσα το κεφάλι καθώς τα διάβαζα. Σκεφτόμουν ότι κάποτε ίσως κάποιοι με θυμηθούν, πίστευα ότι όταν θα ερχόταν (αυτά που ήρθαν σήμερα), πολύ αργότερα και έγραφα ότι ίσως εγώ δεν θα ζω. Δυστυχώς έπεσα έξω ως προς τον χρόνο.

Κι όμως, αν αντί να πανηγυρίζουμε, τότε που πήραμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, αντί να ρίχνουμε σαν τρελοί τα χρήματα μας στο μπουρδέλο που λέγετε χρηματιστήριο, αντί να βγάζουμε και για δεύτερη φορά τον πιο αποτυχημένο άνθρωπο στην πρωθυπουργία (Σημίτης), εμείς κάναμε το παν για να ρίξουμε όσες περισσότερες σφαλιάρες γίνονταν στο ίδιο μας το σβέρκο. Αντί λοιπόν να κάνουμε όλα αυτά τα λάθη, ξεσηκωνόμασταν εναντίον αυτής της ρεμούλας, τώρα ίσως η χώρα μας να μη βρίσκονταν σ’ αυτή την θέση που βρίσκεται.

Δυστυχώς, όμως. Είχαμε όλοι μας βολευτεί με αυτή την κατάσταση. Γιατί είχαμε πέσει όλοι μαζί στο τρελό φαγοπότι, άλλος πολύ άλλος λίγο. Τώρα; Τώρα δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως ήταν. Χρεώσαμε όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά τα παιδιά των παιδιών μας, ακόμα και τα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας και βάλε.

Όσο για το αν θα τιμωρηθεί κανείς; Φυσικά και δεν θα τιμωρηθεί κανείς. Ξέρετε γιατί; Γιατί απλά δεν το απαιτούμε σαν λαός. Για αυτούς, έχουμε μόνο υποχρεώσεις. Δεν φταίνε βέβαια όλα αυτά τα πολιτικά ρεμάλια. Οι μόνοι που φταίμε είμαστε εμείς.

Το να περιμένεις, από τον ίδιο τον κλέφτη να τιμωρήσει τον εαυτόν του, είναι μάλλον ουτοπία και τίποτα παραπάνω. Γιατί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιστέψουμε ότι ξαφνικά ο Γιωργάκης μετατράπηκε σε απόλυτο τιμωρώ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Γιωργάκης ήταν μέλος της κυβέρνησης ου ανίερου και βρομερού Σημίτη. Άρα αν ήταν καθαρός, έπρεπε από τότε να είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να είχε καταγγείλει όλα όσα συνέβαιναν.

Ας πάψει λοιπόν να μας παριστάνει το καθαρτήριο. Ας πάψει να λέει ψέματα, ας πάψει να εκμεταλλεύεται ασύστολα τους ανεγκέφαλους έλληνες που του έδωσαν 160 έδρες λες και ήταν η πολιτική ιδιοφυΐα.

Αν λοιπόν δεν ξεσηκωθούμε και δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, τότε απλά πρέπει να πάψουμε να μιλάμε και να απολαύσουμε τον βιασμό μας. Όσες χώρες μπήκαν σε μηχανισμούς στήριξης του ΔΝΤ, καταστράφηκαν για πάντα. Τώρα αν η κρίση είναι κατασκευασμένη παγκοσμίως ή όχι, θα το αναλύσουμε σε κάποια άλλη φάση.

No response to “ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ή ΣΚΑΣΕ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer