Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο ΥΠΝΟΣ ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ…

Το βρομερό ανθρωπάριο που ακούει στο όνομα Γεώργιος του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να λέει τα χοντροκομμένα αμερικάνικα ψέματα του σε μια κοινωνία που βρίσκετε σε μια αβάστακτη ραστώνη του φραπέ, τις πίστας και του ξεθωριασμένου καναπέ.
Κάθε μέρα μας επαναλαμβάνει με στόμφο και ύφος εκατό καρδιναλίων ότι και καλά δεν συζητάει για αναδιάρθρωση του υπέρογκου χρέους της χώρας μας, ενώ ξέρει πολύ καλά, ακόμα και ένα παιδάκι του δημοτικού ξέρει, ότι όταν δανείζεσαι ένα τέτοιο ποσό είναι αδύνατον μαθηματικός να το ξεπληρώσεις, όταν μάλιστα δεν μπορείς να λάβεις από πουθενά έσοδα.
Να σας τα κάνω όμως λίγο πιο λιανά. Τα σπάω λοιπόν και τα ρίχνω πάλι. Πέστε λοιπόν ότι έχετε ένα μαγαζί που δεν έχει πελάτες. Πάτε όμως και παίρνεται ένα δάνειο υπέρογκο με την ελπίδα πάντα ότι ξαφνικά θα αυξηθεί τρομερά η πελατεία σας και με τις τρομερές πωλήσεις θα καταφέρετε να δίνετε τις δόσεις.
Περνάει όμως ο καιρός και η πελατεία αντί να αυξηθεί μειώνετε στο ελάχιστο ή και στο καθόλου. Αναγκάζεστε τότε να πουλήσετε ίσως τα ένα με δύο ακίνητα που έχετε, μετά πουλάτε και την επιχείρηση και μένετε στον αέρα, αλλά το δάνειο παραμένει δάνειο, τώρα όμως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για να το ξεπληρώσετε.
Τα ίδια συμβαίνουν και με τον Γιωργάκη. Πουλάει ακίνητα, πουλάει δημόσιες επιχειρήσεις, πουλάει τα κέρατα του τα τράγια, αλλά σε λίγο πλέον δεν θα έχει ούτε κι αυτά να πουλήσει. Εσείς τι νομίζεται ότι θα συμβεί; Πείνα και των γονέων ηλίθιοι που κάθεστε ακόμα στον καναπέ σας. Όταν όμως πεινάσετε θα είναι πολύ αργά για να ξεφύγετε, ενώ ο Γιωργάκης και οι γύρω του, θα πάρουν το αεροπλάνο και μη τους είδατε ζώα.
Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που για αυτούς πείρε το δάνειο, προσπαθούν να τον στηρίξουν κρυφά τώρα για να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους, για να του δοθεί η δυνατότητα να πάρει κι άλλο δάνειο, έτσι ώστε αυτά τα δύο καθίκια να πάρουν πίσω τα λεφτά που επένδυσαν στην Ελλάδα και να μη χάσουν ούτε φράγκο.
Όσο για σένα μαλάκα έλληνα που τρέχεις δεξιά και αριστερά, μαζεύεις χαζές αποδείξεις νομίζοντας ότι έτσι σώζεις την χώρα σου, ξύπνα κόπανε, μόνο τους Γάλλους και τους Γερμανούς σώζεις έτσι και τίποτα παραπάνω. Γιατί απλά κανένα από τα δάνεια που πήρε το τέρας δεν μπαίνει στην χώρα μας, πάει κατευθείαν σε Γαλλία και Γερμανία.
Λοιπόν επειδή ξέρω ότι δεν αξίζει να βγάζω τα μάτια μου γράφοντας, σταματάω εδώ και εσύ που τους ψήφισες κάτσε στον καναπέ σου, μάζευε αποδείξεις, έτσι για την τρελή τοκογλυφία των Γάλλων και των γερμανών. Όταν όμως πεινάσεις, θα το απολαύσω. Ξέρεις ότι ήδη ο Βρετανικός τύπος κάνει λόγο για καλυμμένη αναδιάρθρωση; Πόσα ακόμα ψέματα του Γιωργάκη πρέπει να μασήσεις για να καταλάβεις ότι έχεις αποθηκεύσει ακόμα και το μέλλον των τρισέγγονων σου και βάλε;      

2 Responses to “Ο ΥΠΝΟΣ ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ…”

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι κόσμιος στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς και απαιτείς από τους αναγνώστες σου το ίδιο?
Και με τι ασχολείσαι άραγε? Μάλλον την έχεις δεμένη τη γαιδάρα σου.
Εμείς θα μαζεύουμε αποδείξεις γιατί δεν αντέχουμε να πληρώνουμε φόρο. Εσύ έχεις καμιά πρόταση ή όλο κραυγές και βρυσιές είσαι? Μου λέγεσαι και writer τρομάρα σου. Αν είμαστε εμείς μοσχάρια τότε είσαι και συ εκτός και αν είσαι κανένας εξωγήινος ή μένεις στο εξωτερικό και τα γράφεις εκ το ασφαλούς.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ο απο πανω για υποστηρικτης του πασοκ ακουγεσαι!

Εγω θελω απλα να πω ενα τεραστιο μπραβο.. Τα λες παρα πολυ ωραια! Και να συμπληρωσω πως πλεον η μονη ασχολια του ελληνικου λαου ειναι να κθεται στο αγαπημενο πλεον καναπεδακι με το φραπεδακι του και να βλεπει ''ζωη της αλλης''.. Και μετα εχει και το θρασος να κλαιγεται για αυτα που αυτος ψηφισε και συνεχιζει να ψηφιζει.. Λες και εχουμε δικτατορια και δεν μπορει να ξεχωρισει ο ελληνικος λαος τον ικανο απο τον αχρηστο!
Τι να πω? Ισως και να ειμαστε καταδικασμενοι τελικα..
Ενα λεω..
Οι Λιβυοι ειναι σε καλυτεροι οικονομικη κατασταση απο εμας..
Μια διορθωση..
Ο τιτλος θα πρεπει να γραφτει ''ο ηλιος θρεφει τα παιδια και ο υπνος τα μοσχαρια..''
Και επειδη ο ελληνικος λαος κοιμαται πολυ καιρο τωρα θα μπορεσουμε να τον αποκαλεσουμε ενα τσουρμο μοσχαροειδη!!!!

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer