Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

Εδώ και μερικές μέρες, παρακολουθώ τι συμβαίνει στην Ισπανία και λίγο έλειψε να πιστέψω ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα. Δεν βαριέσαι όμως. Διάβασα λοιπόν ότι στις 22/5/2011 θα ξεκινούσαν κάποιοι και εδώ αυτό που ξεκίνησε στην Ισπανία και για να πω την αλήθεια, άναψε μέσα μου μια σπίθα ελπίδας.
Μια βόλτα όμως από το σημείο συγκέντρωσης, έκανε την μικρή σπίθα να σβήσει αμέσως. Τριάντα άτομα με το ζόρι. Όλοι οι υπόλοιποι περνούσαν και μάλιστα, ούτε καν ήθελαν να στρέψουν το βλέμμα τους προς τους συγκεντρωμένους, λες και φοβόταν μήπως τους δει κάποιος και τους παρεξηγήσει έστω και που κοιτάνε.
Σκέφτηκα να κάνω μια βόλτα στα cafe, έτσι από περιέργεια για να δω που στο καλό βρισκόταν όλοι αυτοί οι νέοι της Ελλάδας (γιατί μη μου πείτε ότι περιμένουν από συνταξιούχους ή μεγάλης ηλικίας ανθρώπους να κάθονται όλη νύχτα στο Σύνταγμα), που σε κάθε ευκαιρία παραπονιούνται για το μέλλον τους και πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με το μνημόνιο.
Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από νεαρούς και νεαρές που έπιναν αμέριμνα τους καφέδες τους, λες και ότι συμβαίνει στην χώρα δεν τους αφορά. Λες και μόνο οι νέοι της Ισπανίας έχουν προβλήματα, ενώ στην Ελλάδα περνάμε όλοι καλά.
Πήρα το θάρρος να ρωτήσω κάποιον από αυτούς, αν ήξεραν για τα περί Ισπανίας και για την δική μας συγκέντρωση. Κάποιοι μου απάντησαν —όπως πάντα βαριεστημένα— ότι κάτι άκουσαν, αλλά το ελληνικό κάλεσμα ήταν «μούφα» λέει, γιατί δεν ήταν των ισπανών και ότι κάποιος στο διαδίκτυο «tsantiri.gr» αποκάλυψε ότι αυτοί που καλούσαν σε συγκέντρωση ήταν κάποιοι που έφυγαν από την «ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα τέτοια παρόμοια.
Δηλαδή πρέπει ντε και καλά να είναι κάποιος επώνυμος ή κάποιος ξένος για να ακολουθήσουμε; Έλεος πια με τις δικαιολογίες του πρωκτού. Τι σημασία έχει δηλαδή το ποιος ή τι είναι; Σημασία έχει να δήξεις ότι δεν περνάς καλά και όχι να ακούς κάποιο site που δήθεν είναι ανεξάρτητο ενώ στην ουσία βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να διασπάει κάθε τι που πάει να ξεκινήσει.
Αφήστε λοιπόν αν πρέπει να εκπροσωπηθεί ένα ελληνικό κίνημα από Ισπανούς ή Ολλανδούς ή ότι στο διάβολο θέλει. Μόνοι μας επιτέλους δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι. Ανεξάρτητο ρε αδερφέ, μια ζωή μαϊμούδες των άλλων πρέπει να είμαστε; Εμείς έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει αυτό το κίνημα και όχι οι Ισπανοί που είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από εμάς.
Βαρέθηκα, κουράστηκα πια με την χώρα αυτή, άλλωστε για αυτό πλέον δεν γράφω τακτικά, αφού καταλαβαίνω ότι μάλλον αναλώνετε κανείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Απλά γιατί ο έλληνας θέλει πάντα να καθοδηγείται ή από ξένους ή από επώνυμους…   

No response to “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer