Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΓΕΛΟΙΕ

Αυτό που ζήσαμε όλοι μας χθες (15/6/2011), ξεπερνάει ακόμα και τις ταινίες που κάποτε αποκαλούσαμε καρούμπαλα. Μια ολόκληρη μέρα, ακούγαμε από τα φερέφωνα της οικογένειας Παπανδρέου —ναι μιλάω για τα ΜΜΕ— για ραγδαίες εξελίξεις.
Βλέπαμε έναν πραγματικά βλαμμένο άνθρωπο να πηγαίνει στην μαριονέτα που θέλει να λέγετε πρόεδρος και όλοι υποθέσαμε ότι και καλά πηγαίναμε για εκλογές. Λίγες ώρες μετά, το σενάριο άλλαξε. Τα φερέφωνα της οικογένειας Παπανδρέου άρχισαν να μας λένε ότι πάμε για κυβέρνηση οικουμενική ή τέλος πάντων εθνικής ενότητας.
Κι όμως όλα αυτά δεν ήταν παρά μόνο παιχνίδια που πολύ φοβάμαι ότι μετείχαν όλοι οι πολιτικοί μας. Παιχνίδια που μόνο τους σκοπό είχαν να διώξουν τον κόσμο από τις πλατείες. Φυσικά όσο περνούσε η ώρα και έβλεπαν ότι ο κόσμος δεν μασούσε τον εμετό τους, έριξαν στο παιχνίδι το παρακράτος.
Φαίνετε όμως ότι ούτε έτσι μάσησε ο κόσμος. Τότε ήταν που άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα από τον εθνικό προδότη, στον άλλον προδότη και ακολούθησαν τηλέφωνα και στους άλλους ιμιτασιόν προδότες.
Φεύγω, δεν φεύγω, μένω δεν μένω, θέλω, δεν θέλω και άλλες τέτοιες ηλίθιες μαλακίες που ούτε παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν παίζουν. Και φυσικά όλο αυτό το χαζό παιχνίδι κατέληξε σε ένα πεισματάρικο «Όχι δεν παραιτούμε και κάνω κυβέρνηση…»
Πείτε μου τώρα εμένα. Μπορεί όλο αυτό το σκηνικό της μαλακίας, μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σ’ αυτούς τους ανθρώπου που έχουν το θράσος να ζητούν από τον λαό να μη τους μουντζώνει και να μη τους βρίζει;
Κι όμως, ενώ συνέβησαν όλα αυτά, σήμερα το πρωί θα περίμενε κανείς από τα φερέφωνα της οικογένειας Παπανδρέου να απαιτούν όχι απλά την παραίτηση του, αλλά και τον απόλυτο εξευτελισμό του, τα ΜΜΕ, απλά αναφέρουν και κάνουν σχέδια για τον ανασχηματισμό.
Αιδώς κύριοι, αιδώς πια. Καλά δεν ντρέπεστε να μη μιλάτε καθόλου; Τι σας ταΐζει πια; Μου αρέσει που κάνετε και τους δημοσιογράφους. Είναι δυνατόν να ανέχεστε τόσο εμπαιγμό από έναν άνθρωπο που θυμίζει έντονα παιδάκι του δημοτικού σχολείου, που έχει πεισμώσει επειδή κάποιο άλλο πήγε να του πάρει το παιχνίδι του;
Γιατί δεν λέτε ότι όλα αυτά που κάνει, τα κάνει γιατί δεν θέλει να φύγει από την εξουσία; Εσείς φυσικά όλοι οι δημοσιογράφοι του κώλου ξέρετε πολύ καλά, γιατί δεν θέλει να φύγει τώρα. Γιατί απλά, έχει ξεπουλήσει όλη την χώρα στους δανειστές μας. Κάνει ακριβώς ότι θα έκανε και ένας ταμίας κάποιας επιχείρησης, που έχει αρπάξει χρήμα από το ταμείο, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην τον πάρουν χαμπάρι μέχρι να βρει την ευκαιρία να την κοπανήσει.
Λυπάμαι δε και για όλους κείνους τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κλέφτη του ταμείου. Αν και όλους αυτούς δεν τους νοιάζει πλέον αν θα τους ψηφίσει ή όχι ξανά ο ελληνικός λαός. Ξέρεται γιατί; Γιατί απλά ξέρουν ότι πλέον δεν κυβερνούν αυτοί, αλλά οι ξένοι. Άρα θέλουν να είναι αρεστοί στις κατοχικές δυνάμεις που αργότερα θα τους τοποθετήσουν σε θέσεις.
Να γιατί η κόρη του Μητσοτάκη δεν νοιάζεται να γίνει αρεστή στον λαό. Την νοιάζει μόνο να είναι αρεστή στις δυνάμεις κατοχής. Το ίδιο κάνουν και όλη οι υπόλοιποι. Ξύπνα έλληνα, ζήσεις υπό κατοχή. Κλείσε τα ΜΜΕ, σου ξεπλένουν και σου δηλητηριάζουν το μυαλό. Θα επανέλθω αν και ξέρω ότι δεν με διαβάζει παρά μόνο ο εαυτός μου…          

No response to “ΓΕΛΟΙΕ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer