Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Φτάνει πια η δειλία...



Τι να πει κανείς; Τι να γράψει; Για όλα αυτά που συμβαίνουν στην άθλια αυτή χώρα; Τελικά όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά; Ναι, δυστυχώς, είμαστε υπεύθυνοι, γιατί ποτέ δεν σκεφτήκαμε όταν ψηφίζαμε. Όσο και αν μας πονάει είμαστε υπεύθυνοι, γιατί όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν ανέβηκαν και πλούτισαν, αφού κάποιοι από εμάς τους ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.
Πάρτε παράδειγμα τον Κουλούρη. Έκανε ότι ήθελε, γιατί απλά ήξερε ότι ακόμα και αν σκότωνε τον μπάτσο, δεν υπήρχε περίπτωση να τιμωρηθεί. Την ώρα μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακούω συνέντευξη που δίνει ο Κουλούρης στον ανεκδιήγητο Παπαπαναγιώτου και λέει ότι όλοι λένε ψέματα και ότι ο Κουλούρης είναι αθώος. Πρέπει να ντρέπεστε εσείς οι δημοσιογράφοι που δίνετε βήμα σε τέτοια ανθρωποειδή σαν τον Κουλούρη, που χρόνια κοροϊδεύει τον κόσμο.
Αλλά εντάξει, ας πούμε ότι ο Κουλούρης έχει δίκιο, το θέμα είναι ποιος αλήτης πολιτικός έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο βρωμερός Κουλούρης; Αλήθεια, αν κάποιος από εμάς, κτυπήσει μπάτσο (άλλοι καλύτεροι αυτοί), δεν θα μας μπαγλάρωναν σε κάποιο μπουντρούμι κάνοντας μας τα μούτρα κρέας; γιατί λοιπόν δεν κάνατε κύριοι το ίδιο και στον Κουλούρη;
Λέμε ότι κάτι πάει να αλλάξει, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτή την χώρα του κώλου και ξέρετε γιατί; Γιατί απλά εμείς όλοι δεν απαιτούμε τα ίδια διακαιώματα. Δυστυχώς η επί χιλιάδες χρόνια υποταγή μας σε ξένες δυνάμεις (Ρώμη, Βυζάντιο, Τουρκοκρατία, κλπ, κλπ), μας έχει κάνει υποτακτικούς και τίποτα παραπάνω.
Που είναι αλήθεια η νεολαία μας; Να μπει μπροστά, εμείς οι πιο μεγάλοι πίσω και να στείλουμε στην κρεμάλα όλα αυτά τα ρεμάλια που επί χρόνια ροκάνιζαν τις ζωές μας κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον Κουλούρη.
Από εδώ και πέρα όμως, δεν υπάρχει χρόνος για όλους εμάς να βρίσκουμε δικαιολογίες και να μη κάνουμε τίποτα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ζούμε καθισμένοι σε έναν καναπέ και να περιμένουμε να μας λυπηθεί ο αλήτης Παπαδήμος που οι τραπεζίτες διόρισαν για να ξεπουλήσει όλα όσα δεν ξεπούλησε ο άλλος αληταράς ο Γιώργος Παπανδρέου.
Επιτέλους, ελάτε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Μας χρωστάνε τις τρίχες του αιδοίου τους οι Γερμανοί και τώρα μας ζητάνε τα ρέστα, για να ξεχρεώσουμε δάνει που έρχονται από το 1821. Αν είναι δυνατόν πια. Τι περιμένουμε, να ψοφήσουμε στους δρόμους, έλεος πια με την δειλία μας... 

No response to “Φτάνει πια η δειλία...”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer