Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΙΛΟΣ

Κάποτε έγραφα ότι ο Θέμος Αναστασιάδης θα παραδοθεί και πάλι στην όμορφη και αγγελικά πλασμένη κοινωνία μας καθαρός και χωρίς κανένα ψεγάδι. Τότε που το έγραφα διατηρούσα μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί και να πέφτω έξω. Δυστυχώς δεν έπεσα έξω για άλλη μια φορά.
Αλήθεια τι έγιναν εκείνα τα δελτία που επί μια ώρα και βάλε ασχολούνταν με το «ΘΕΜΑ» του Θέμου; Όλα ξεχάστηκαν και ο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» αυτός ο Ρομπέν των φτωχών και ο μέγας που αποκαλύπτει τα πάντα και τους πάντες (χωρίς ποτέ να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα των αποκαλύψεων του) τι έκανε πάνω στα θέματα του Θέμου;
Τίποτα, απολύτως τίποτα, όλα είναι πλέον εντάξει. Ο καθένας από αυτούς έχει την εκπομπή του, εμείς πάλι από τον καναπέ μας ζούμε με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει αλλά το μόνο που γίνετε είναι να γεμίζουν τις τσέπες τους αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι. Τις τελευταίες μάλιστα μέρες βλέπω μερικά blog να ασχολούνται με το θέμα, αλλά και αυτά για να κερδίσουν λίγους παραπάνω επισκέπτες (έχουν μάλλον πιάσει το νόημα), τόσο πολύ πόλεμο κάνουν μεταξύ τους που αρχίζω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα blog δεν ανήκουν παρά σε ένα και το αυτό πρόσωπο.
Εκτός και αν έχουν κάνει συμφωνία μεταξύ τους ώστε να κάνουν τους αναγνώστες τους να πηγαίνουν από το ένα blog στο άλλο, κερδίζοντας και καταγράφοντας νούμερα από μας τα νούμερα. Πολύ φοβάμαι ότι όλοι οι bloger μετά την μετακίνηση του «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ» στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ προσπαθούν με διάφορα θέματα να κάνουν κάτι έτσι ώστε να ελπίζουν σε κάποια εργασία στα ΜΜΕ.
Φαίνετε πως όλοι μας τα βάζουμε μεν με τους δημοσιογράφους, αλλά μάλλον ζηλεύουμε την θέση τους, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το πεδίο μάχης με αποκαλύψεις που έρχονται και να φθάνουν και να σήμερα και να τώρα, λες και είναι αυτό που λένε η δημοσιογράφοι : «Πάμε σε ένα απαραίτητο διαφημιστικό διάλειμμα και επανερχόμαστε με περισσότερες αποκαλύψεις».
Νομίζω ότι πρέπει οι αναγνώστες να σταματήσουν να δίνουν σκάλα σε όλους αυτούς που με αυτά που κάνουν σε λίγο καιρό θα οδηγήσουν όλα τα blog στην φίμωση και στο τελικό κλείσιμο. Δίνουν πατήματα στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα και τότε θα είναι πολύ αργά και μάλλον δεν θα έχουν το θάρρος όλοι αυτοί να βγουν στην παρανομία. Το δε χειρότερο απ’ όλα είναι που δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν τον καιρό να γράφουν από κάτι συνεχώς. Εδώ δουλειά μας είναι να γράφουμε και πάλι δεν προλαβαίνουμε να το κάνουμε τόσες ώρες κολλημένοι σε μια οθόνη υπολογιστή. Και κάτι ακόμα. Όσο και να προσπαθείτε να κτυπήσετε τον Θέμο (που έτσι και αλλιώς είναι το κατεστημένο ή έγινε συν το χρόνο) δεν θα το καταφέρετε εφόσον στην Ελλάδα και παντού οι νόμοι έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα όλων αυτών των λαμόγιων. Και η επανάσταση δεν μπορεί να έρθει δυστυχώς ούτε από τα blog αλλά ούτε από τις πολυθρόνες μας. Το μόνο που προσφέρουν τα blog είναι να προσπαθούν μπας και ανοίξει ο κόσμος λίγο τα μάτια και τα αυτιά του και να γίνει λίγο πιο υποψιασμένος για το τι κρύβετε πίσω από τις ειδήσεις. Μη πάτε λοιπόν να μας καταντήσετε παράνομα ειδησεογραφικά πρακτορεία απλά για να βρείτε εσείς μια θέση στα μέσα που κατηγορείται λυσσαλέα.

No response to “ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΙΛΟΣ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer