Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ποιοι έχουν δικαίωμα στην απεργία;

Μου φαίνετε έχει παρά γίνει το κακό με τους δημοσιογράφους αλλά και με όλους εμάς που ανάλογα με τα συμφέροντα μας θέλουμε ή όχι να υπάρχει το δικαίωμα της απεργίας. Αν απεργούμε εμείς τότε έχουμε το δικαίωμα, αν απεργούν άλλοι και θίγονται τα συμφέροντα μας τότε η κάθε απεργία είναι λάθος.
Ε, όχι λοιπόν, να πρόσφατα η απεργία που κάνουν τα φορτηγά. Οι περισσότεροι από μας που έμειναν τα αυτοκίνητα μας από βενζίνη είμαστε εναντίον της απεργίας ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβείς θέλουμε μεν να γίνετε απεργία αλλά όμως να δουλεύουν κιόλας. Μα τότε η απεργία φίλοι μου έλληνες δεν έχει καμιά μα καμιά αξία. Η απεργία γίνετε για να ενοχληθούν κάποιοι, αν γινόταν μόνο στα «χαρτιά» και δεν ενοχλούσε κανέναν, τότε ποιος θα έδινε σημασία σε μια απεργία που είναι σαν να μη γίνετε;
Ας αφήσουμε επιτέλους τις σαχλαμάρες που ακούμε από τους πλούσιους δημοσιογράφους και ας αναλογιστούμε μερικά πράγματα. Ένας αγώνας δεν είναι αγώνας αν είναι αναίμακτος. Τα δικαιώματα σου έλληνα δεν στα παραχωρούν όσοι τα κρατάνε στα χέρια τους, τα δικαιώματα τα κερδίζεις με το «σπαθί» σου και οι εργαζόμενοι και μη έχοντες τα κερδίζουν μόνο με απεργίες και όχι καθισμένοι σε μια πολυθρόνα με το home video που το χρωστάς κιόλας.
Σε δανείσανε και τα χρέη σε πνίγουν, ναι με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να σε κρατάνε στο χέρι τους οι έχοντες μάγκα έλληνα που πήρες είκοσι πιστωτικές στα χέρια σου και νόμισες ότι έχεις δικαίωμα να ζεις. Ξέρεις; Όσο και αν πονέσεις πρέπει να σου πω ότι δικαίωμα να ζει έχει μόνο ο πλούσιος, ούτε εσύ ούτε και εγώ έχω, για αυτό πάψε ηλίθιε να κατακρίνεις τον άλλον φτωχό που προσπαθεί να κερδίσει μερικά από τα δικαιώματα του.
Μάθε έλληνα να ζεις σαν κοινωνία και όχι έτσι όπως σε βάζουν να ζεις οι πλούσιοι και τα βρωμερά, γελοιώδη τσιράκια τους οι δημοσιογράφοι. Πάψε να παρακολουθείς ειδήσεις κατασκευασμένες, πάψε να αφήνεις τους άλλους να διαφεντεύουν την ζωή σου. Μάθε να αναρωτιέσαι πώς αυτοί οι δημοσιογράφοι που δήθεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα σου έγιναν από την μια μέρα στην άλλη τόσο πλούσιοι. Μάθε να υποστηρίζεις τις απεργίες και ας έχουν παράπλευρες απώλειες, κατάλαβε επιτέλους έλληνα ότι αυτοί που κατεβαίνουν σε απεργίες είναι σαν και εσένα, άλλωστε έχεις δει Λαμπράκη ή Κόκκαλη ή Βαρδινογιάννη να κατεβαίνει στους δρόμους με την γροθιά του στραμμένη προς τον ουρανό; Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας από αυτούς είναι να κρατάει την γροθιά του ανοιγμένη προς τα εσένα και να γελάει. Μάθε ότι η απεργία είναι το όπλο που έχουν οι φτωχοί και όχι οι πλούσιοι που χρόνια τώρα την κάθε απεργία την στρέφει εναντίον σου ηλίθιε φτωχέ που έχεις μάθει να ζεις με δανικά που όμως ανήκουν σε εσένα.

One response to “Ποιοι έχουν δικαίωμα στην απεργία;”

samurai είπε...

διακαιωμα στην απεργια εχουν ολοι

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer