Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Πανικός στους δρόμους της Αθήνας

Τι έγινε αθηναίε και θεσσαλονικιέ; Που πάτε ρε μάγκες έλληνες; Τι τρέχει; Πόλεμος έγινε; Τι πάθατε και τρέχετε δεξιά και αριστερά σαν παλαβοί, έτοιμοι να κατασπαράξετε ο ένας τον άλλον; Α, τώρα κατάλαβα, ακούστε ότι τα πρατήρια δεν έχουν βενζίνη και πάθατε αμόκ;
Ξέρω ρε μάγκες, θέλετε να έχετε γεμάτα τα ντεπόζιτα σας μη τυχόν και διατάξει η κυβέρνηση να επιτεθούμε κατά των Σκοπιανών και σας βρει η επιστράτευση χωρίς βενζίνη ε; Ναι ρε παιδί μου μάλλον αυτό είναι, άλλωστε εμείς οι έλληνες είμαστε μάγκες, ατρόμητοι και ήρωες, δεν μπορείς να αφήνεις έναν ήρωα χωρίς βενζίνη.
Ξέχασες μάγκα μακεδόνα και την αντιπαράθεση σου με τους Σκοπιανούς μπροστά στο άδειο ντεπόζιτο σου και τρέχεις για βενζίνη μέχρι και στα Σκόπια που γελάνε μαζί μας. Αλλά ξέχασα δεν φταις εσύ ο κεφτές, όλοι οι άλλοι φταίνε. Αν είναι δυνατόν τώρα. Εσύ είσαι ο έλληνας, όχι λόγια. Εσύ δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν, αρκεί να μη τύχει και μείνεις χωρίς το αυτοκίνητο σου.
Βέβαια ξέρεις καλά να προβάλεις για μια ακόμα φορά την φτηνή δικαιολογία του τύπου : «Δεν είναι ότι τρέχω για μένα να βρω βενζίνη, είναι ότι έχω μικρό παιδί…», πάντα άμα παρατηρήσεις έχεις την γαμημένη δικαιολογία στο στόμα σου έτοιμη να την ξεράσεις πάνω στα ματσούκια των δημοσιογράφων.
Πω, πω είναι σαν να σε βλέπω τώρα, έχεις αφρίσει από την μανία σου κατά μου. Θα λες τώρα, τι μαλάκας που είσαι ρε που μου τα λες. Ναι, ναι έτσι είναι μεγάλε με βρίζεις συνέχεια που σου τα λέω, αλλά όπως και να το κάνεις πρέπει να στα πω. Ρε έλληνα μου γιατί πανικοβάλλεσαι τόσο πολύ; Μια απεργία δεν κρατάει ρε μεγάλε στην Ελλάδα πάνω από πέντε μέρες, οπότε γιατί πρέπει να γίνεις ρεζίλι;
Για αυτό ρε καλοπερασάκια έλληνα της πόλης δεν μπορείς να έχεις καμιά απαίτηση από τους πολιτικούς σου ηγέτες να έχουν σκληρότερη εξωτερική πολιτική έναντι των γειτόνων σου, γιατί αυτοί ξέρουν πόσο χέστης είσαι. Εδώ δεν έχουμε πόλεμο και έχεις αρχίσει να τρέχεις πανικόβλητος στους δρόμους, πόσο μάλλον αν είχες και πόλεμο. Να σου πω κάτι μάγκα έλληνα; Δεν έχεις πλέον καμιά απολύτως σχέση με τον έλληνα που πολέμησε κάποτε για την ελευθερία του. Εσύ είσαι ο έλληνας της πολυθρόνας και του κινέζικου, ο έλληνας της πιστωτικής, ο έλληνας του home cinema, ο έλληνας του χαλιού Μιραράκη, ο έλληνας που αρέσκετε σε αρλούμπες τύπου Λιακόπουλου, ο έλληνας της ξάπλας και του frappe, ο έλληνας του φταίει η κυβέρνηση, ο έλληνας του «εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Ας το βγάλει κάποιος άλλος για να το απολαύσω εγώ…», αυτός ο έλληνας είσαι μάγκα μου και ας θυμώνεις όταν στα λένε.

No response to “Πανικός στους δρόμους της Αθήνας”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer