Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ;

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μερικοί μλόγκερ προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα ο ένας στον άλλον. Γιατί κατάφεραν να γίνουν μέρος του συστήματος προσπαθώντας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες. Αγόρια, αυτά τα πράγματα είναι για άλλους, όταν είστε απλοί μπλόγκερ μη περιμένετε ότι θα βγάλετε λεφτά από αν έχετε περισσότερους αναγνώστες.
Μείνετε αγνοί, έτσι όπως ξεκινήσατε ρε παιδιά. Μη προσπαθείτε να ανεβάσετε τα νούμερα, γιατί δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να είστε και στο κύκλωμα για να μπορέσετε να βγάλετε λεφτά. Πάψτε να γίνεστε όρνεα που προσπαθούν να αρπάξουν κάτι. Όταν άρχισε αυτό το «βιολί» με τα post είχα την ελπίδα ότι κάτι καλό θα μπορούσε να βγει κατά του συστήματος. Έλπιζα ότι όλοι οι αγνοί μπλόγερ θα κατάφερναν μερικά «χαστούκια» στο κατεστημένο.
Τελικά καταλήξαμε όλοι μας να στήνουμε «κώλο» σε αυτό που στην αρχή θέλαμε να πολεμήσουμε. Ο ένας παραπονείται ότι κάποιος άλλος τον αντιγράφει, ο άλλος απολογείται σ’ αυτόν που τον κατηγόρησε, ξανά απαντάει ο άλλος και έτσι δημιουργούνται αέναοι κύκλοι που το μόνο που προσφέρουν είναι εκδούλευση στην εξουσία.
Ελάτε όλοι εσείς οι αγνοί, ερασιτέχνες —αν θέλετε— εκκολαπτόμενοι «δημοσιογράφοι, δώστε τα χέρια και προσπαθήστε να δήξετε ποια από τα μπλόγκ είναι εκείνα που πίσω τους κρύβονται άνθρωποι που θέλουν να εξυπηρετούν το σύστημα που δήθεν πολεμούν. Ελάτε να τους ξεσκεπάσουμε, ελάτε να κάνουμε τους αναγνώστες τους να μη κάνουν ποτέ «κλικ» πάνω στο ιστολόγιο τους. Περιμένω από εδώ και πέρα να γίνουμε ο καθένας από εμάς φορέας διακίνησης καθαρών και αγνών ιδεών έτσι όπως έκαναν στην αρχαία αγορά οι πρόγονοι μας. Δεν πειράζει αν κάποιος αναδημοσιεύσει το κείμενο του άλλου, ίσως μάλιστα έτσι βοηθάει στο να διαδοθεί η καλή ιδέα ακόμα πιο πολύ. Άλλωστε αυτό δεν είναι το πραγματικό θέλω μας; Όταν τα «χώνουμε» στην εξουσία ο σκοπός μας δεν είναι να αφυπνίσουμε εκείνους που δεν έχουν μάθει ακόμα να κοιτάνε πίσω από τις ειδήσεις; Εμπρός λοιπόν ας κάνουμε μια νέα αρχή, ας ενωθούμε όλοι μας εναντίον του βρωμερού συστήματος που μας πνίγει όλους.

One response to “Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ;”

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σου στέλνω τα συγχαρητήριά μου... Καιρό είχες να φανείς πάντως... και μας έλειψες

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer