Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Κάτι δεν πάει καλά

Δεν θα μιλήσω για το εξωτερικό, έτσι κι αλλιώς δεν με νοιάζει το πώς περνάει ο γερμανός, ο ιταλός ή κάθε ευρωπαίος. Θα μου πεις δεν είμαστε ένα πράγμα πια; Ε, λοιπόν όχι, εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι μέρος τις σούπας που κρατώντας μια μεγάλη κουτάλα με ανακατεύουν. Με νοιάζει όμως για την χώρα που ζω και κινούμε, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι πληρωμένοι —αδρά— να με πείσουν ότι όλοι οι λαοί της Ευρώπης είναι ένα πράγμα.
Για μένα απλά θέλουν να μας κάνουν έναν πράγμα, μόνο και μόνο για να πλουτίζουν ορισμένοι εις βάρος των λαών = προβάτων. Για αυτό λοιπόν θα μιλήσω για την Ελλάδα.
Εδώ και μερικούς μήνες ή και χρόνια αν θέλετε, οι τηλεοράσεις και ενίοτε και τα ραδιόφωνα, μας βομβαρδίζουν, σχεδόν καθημερινά, με τους απαστράπτοντες και αδρά αμειβόμενους παρουσιαστές τους, ότι έχουμε μεγάλη ακρίβεια και ότι ο έλληνας δεν θα πάει διακοπές (κάθε καλοκαίρι το ίδιο και το ίδιο τροπάριο). Κι όμως αν προσπαθήσεις σήμερα να βρεις κατάλυμα σε οποιοδήποτε νησί (άλλη κατάρα αυτή με τα νησιά και τα νησιά λες και οι Ελλάδα δεν έχει παραλίες), δεν πρόκειται να βρεις τίποτα.
Ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής, χαζοχαρούμενος, ηλίθιος, πώς γίνετε αφού ο έλληνας δεν έχει λεφτά, όλα τα καταλύματα να είναι γεμάτα; Κάτι δεν πάει καλά, καθόλου καλά. Κάποιος λέει ψέματα. Ποιος όμως; Ο λαός ή οι δημοσιογράφοι; Να τολμήσω να πω ότι ψέματα λένε οι δημοσιογράφοι; Χμ…τότε ή είμαστε πλούσιοι ή είμαστε φτωχοί μαλάκες που ζούμε με δάνεια, αλλιώς τίποτα δεν μπορεί να εξηγηθεί πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο που λέγετε έλληνας.
Εκτός και εάν όλο αυτό το μπάχαλο που «παίζει» στην τηλεόραση με το ότι δεν μπορεί ο έλληνας να πάει διακοπές, γίνετε μόνο και μόνο για διαφημιστικούς λόγους ώστε να έχει αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι να πω; Όποιος μπορεί να απαντήσει ας το κάνει.

No response to “Κάτι δεν πάει καλά”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer