Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Ο απόλυτος φασισμός

Κατ’ αρχάς πρέπει να σας διευκρινίσω ότι δεν καπνίζω και ούτε ποτέ μου δοκίμασα να καπνίσω. Αυτή την διευκρίνιση την κάμω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για αυτά που θα γράψω πιο κάτω.

Ακούω λοιπόν ότι μέχρι το 2010 θα απαγορεύσουν (προσέξτε την λέξη που μεταχειρίζονται), το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Μπράβο καλά κάνετε, αλλά αυτό το αποφασίζω και διατάσσω είναι που μου δίνει στα νεύρα. Γιατί δηλαδή δεν επιτρέπουν σε κάποιον που θέλει να γράψει έξω από την επιχείρηση του (πχ εστιατόριο, καφετέρια μπαρ κλπ), ότι τούτο το κατάστημα είναι μόνο για καπνιστές; Γιατί και καλά θα πρέπει να με προστατέψεις βγάζοντας φασιστικά διατάγματα (τύπου χούντας, αποφασίζομε και διατάσσουμε;).

Εντάξει να σεβαστεί ο καπνιστής εμένα που δεν ανέχομαι τον καπνό, αλλά από την άλλη πάλι και εγώ ο μη καπνιστής θα πρέπει να σέβομαι την επιθυμία του άλλου να πάει στο δικό του στέκι και να κάνει αυτό που του αρέσει. Στο κάτω–κάτω εγώ που δεν καπνίζω θα πάω σε μέρος που θα είναι για μη καπνιστές. Για αυτό, αν είχαμε δημοκρατία δεν θα επέβαλαν αυτό που θέλουν να επιβάλλουν σήμερα.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτό το μέτρο που επιβάλλετε με το έτσι θέλω, κρύβει από πίσω μια πρόβα τζενεράλε για τα νέα μέτρα κατά των λαών που έρχονται λίαν συντόμως. Σκέφτονται ότι «άμα καταφέρουμε να περάσουμε (πάντα στο όνομα της προστασίας τους), αυτό τον νόμο, τότε όλα θα είναι πολύ εύκολα για μας…». Ναι φίλοι μου, εσείς οι μη καπνίζοντες (σαν και εμένα), μη σας ξεγελάνε αυτά τα λαμόγια που κύριο μέλημα τους είναι το πώς θα μας μαντρώσουν, το πώς θα μας εξευτελίσουν, το πώς θα μας αδειάσουν τις τσέπες μας για να γεμίσουν τις δικές τους, μη σας ξεγελάνε ότι αυτό που κάνουν είναι γιατί ξύπνησαν με την τσίμπλα στο μάτι και είπαν να σώσουν από τον θάνατο όλους εμάς.

Ας ψάξουμε όλοι μαζί, καπνιστές και μη, να βρούμε τι μπορεί να κρύβετε πίσω από αυτό τους το μένος κατά του καπνίσματος. Κάτι περνάει από το μυαλό μου, αλλά ακόμα δεν το έχω εμπεδώσει. Για αυτό θα ήθελα να μου γράψετε (όσοι με διαβάζετε) και την δική σας άποψη.

Κάτι τρέχει, κάτι τρέχει, γιατί όλο αυτό μου θυμίζει την εποχή της ποτό–απαγόρευσης. Εκείνη την εποχή επειδή ήθελαν οι μαφιόζοι να ιδρύσουν βιομηχανίες ποτών, αλλά δεν ήθελαν να έχουν διάσπαρτους ανταγωνιστές σε όλη την επικράτεια Βορείου Εβραϊκής = Αμερικής, έβαλαν την κυβέρνηση να κυνηγήσει όλους τους «μικρούς» παραγωγούς ποτών. Τελικό συμπέρασμα; Το «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», είναι φασιστική λέξη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δημοκρατικά πολιτεύματα, όπως ισχυρίζονται ότι έχουμε τα λαμόγια.

No response to “Ο απόλυτος φασισμός”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer