Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γίνω κατανοητός, αλλά πρέπει να κάνω μια προσπάθεια. Οι βαρόνοι του πετρελαίου και οι εταιρίες δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο για τα αποθέματα του πετρελαίου. Το πετρέλαιο αρχίζει να έχει έλλειψη, τα αποθέματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θέλουν να πιστέψουμε.

Τώρα θα μου πεις και γιατί δεν το λένε; Τι φοβούνται; Φοβούνται το χάος που μπορεί να επικρατήσει. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν κάποια στιγμή, όλοι εμείς οι καλομαθημένοι, μέναμε χωρίς τα ψεύτικα αγαθά μας. Αυτή η μεταβατική περίοδος θα θυμίζει μάλλον την ταινία «MAD MAX» και ίσως ακόμα χειρότερα.

Δυστυχώς οι πολιτικοί (δοτοί, διορισμένοι), δεν θέλουν με τίποτα να δουν ποιο πέρα από το σήμερα, το τώρα. Δεν τους ενδιαφέρει παρά το σημερινό κέρδος αυτών που τους διόρισαν. Δεν μας λένε την αλήθεια, δεν θέλουν να μάθουμε ότι σε λίγο το σύστημα τους θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι λιώνουν οι πάγοι των πόλων. Τρέχουν οι ισχυρές χώρες και τοποθετούν τις σημαιούλες τους εκεί που λιώνει ο πάγος μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν μερικά ακόμα βαρέλια πετρελαίου από τον έρημο αυτό πλανήτη, χωρίς καν να ενδιαφέρονται για το αύριο και τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απομύζησης.

Κι όμως αυτοί οι ίδιοι βάζουν εμάς τους τελείως αφελής να μαζεύουμε σε ειδικούς (για να οικονομάνε πάλι κάποιοι επιτήδειοι), κάδους μερικά σουπιδάκια, ενώ όλοι αυτοί προκαλούν πληγές που δεν γιατρεύονται στην έρημη Γη. Αυτές η μαλακίες περί ανακυκλώσεως είναι μια σαχλαμάρα και μισή. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τούτο τον πλανήτη, τότε θα προσπαθούσαν να σταματήσουν την υπερπαραγωγή άχρηστων και μη αναγκαίων προϊόντων.

Το πετρέλαιο τελειώνει, ίσως μαζί με αυτό έρχεται και το τέλος αυτού του παραλογισμού που λέγετε «πρόοδος» του κώλου. Μπορεί όταν έρθει αυτή η ώρα, εγώ να μη ζω, αλλά ίσως κάποιοι τότε διαβάσουν τούτο το άρθρο και να σκεφτούν ότι μίλησα σαν προφήτης.

Δεν υπάρχουν προφήτες, υπάρχουν μόνο σκεπτόμενοι άνθρωποι…

No response to “ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer