Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Η μειοψηφία κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Είναι πλέον να τρελαίνετε κανείς με αυτόν τον τόπο. Ένας τόπος που μπορεί να κυβερνάει η μειοψηφία την τους πολλούς. Που ακούστηκε σε μια δημοκρατία (του κώλου βέβαια) να κυβερνάει ένα κόμμα (όποιο και αν είναι) με το 42% των ψήφων; Το άλλο 58% δηλαδή που ψήφισε άλλα κόμματα γιατί να ανέχεται αυτό το κόμμα;

Βέβαια όπως βλέπετε όλα τα κόμματα κάνουν τουμπέκι ψιλοκομμένο μιας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρίσκονται στην βουλή και να μπορούν να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, για όλα τα άλλα; Μούγκα στην στρούγκα που λένε. Κανείς τους δεν ενδιαφέρετε για το πώς περνάει ο απλός πολίτης.

Φυσικά δεν φταίνε αυτοί. Οι μόνοι που φταίμε είμαστε εμείς που ενώ συνεχώς βρισκόμαστε κάτω από την βαριά μπότα της πολιτικής του φασισμού (του αριστερού ή του δεξιού, δεν έχει καμία σημασία), επιμένουμε να ρίχνουμε σε κάποιο από αυτά τα καθίκια την ψήφο μας.

Αν λοιπόν δεν τους αφήναμε σε χλωρό ή και ξερώ αν θέλετε κλαδί, τότε πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν. Έχουμε όμως την ηλιθιότητα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας. έχουμε μια μανία να ψηφίζουμε συνεχώς δύο οικογένειες σ’ αυτόν τον τόπο. Λες και έχουμε κάνει συμβόλαιο μαζί τους.

Αν κανείς έπεφτε σε κόμμα πριν αρκετά χρόνια και ξυπνούσε στην σημερινή εποχή δεν θα καταλάβαινε καμιά διαφορά, μιας και ότι ψήφιζε εκείνος το ίδιο θα έβλεπε να τον κυβερνάει και τώρα. Τι διάβολο δηλαδή; Λες και η χώρα είναι μια επιχείρηση που την έχουν συνεταιρικά οι οικογένειες του Καραμανλή και του Παπανδρέου και κάθε τέσσερα ή οκτώ χρόνια αλλάζει διευθυντές.

Αν πιστέψω τα γκάλοπ που γίνονται, τότε πάλι βλέπω να έρχεται το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να αλλάξει ούτε ένας από αυτό το κόμμα, παρά μόνο ο αρχηγός του. Τα ίδια λαμόγια που πριν μερικά χρόνια μας άδειαζαν τις τσέπες, τα ίδια είναι και τώρα. Κι όμως πάλι θα τους ψηφίσουμε γιατί; Τώρα θα μου πεις και ποιον να ψηφίσουμε; Τσίπρα ή Παπαρήγα ή μήπως εκείνον τον ανεκδιήγητο Καρατσαφέρη; Φυσικά και όχι, αλλά υπάρχει και ένα κόμμα που λέγετε αποχή ή λευκό. Όσο για το ψεύτικο εκείνο κόλπο ότι και καλά στην δημοκρατία (του κώλου) πρέπει κανείς να ψηφίζει, είναι μάλλον μια μαλακία και μισό. Δημοκρατία θα ήταν μόνο εάν η ψήφος που έριχνα θα έπιανε τόπο και όχι επειδή εκεί που την έριξα δεν κατάφερε να μπει στον οίκο ανοχής (βουλή), την ψήφο μου να την αρπάζει το πρώτο κόμμα. Τότε τι σκατά δημοκρατία είναι αυτή;

Αν είναι πάντως να διαλέξω μεταξύ όλων αυτών που χρόνια βρίσκονται στα πράγματα, θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο. Το κόμμα του κανένα ή της αποχής και όχι να βλέπω να παίρνει μονάδες το κόμμα που τόσα χρόνια μας κυβέρνησε και έκανε ότι έκανε και αυτό το κόμμα που μας κυβερνάει, μη σας πω και ακόμα χειρότερα.

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ



No response to “Η μειοψηφία κυβερνάει αυτόν τον τόπο…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer