Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Τα δημόσια νοσοκομεία, μοιάζουν με το Νταχάου (ίσως μάλιστα να είναι χειρότερα και από αυτό). Κι όμως, ο υπουργός που έχει τοποθετήσει ο χοντρούλης δεν ενδιαφέρετε. Άλλωστε πώς είναι δυνατόν να ενδιαφερθεί; Ο άνθρωπος έχει πολλές δουλειές να κάνει. Μια από αυτές είναι να τρέχει από κανάλι σε κανάλι και να επιδεικνύει τα ακριβά του κουστούμια. Έπειτα πρέπει να πηγαίνει τακτικά με το παιδί τους στο tennis club, που καιρός για να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του.

Κι όμως, ο χοντρούλης, έμεινε τόσο ευχαριστημένος από αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, ώστε τον άφησε στην θέση του και μετά θα λέει ότι δεν είχε καταλάβει το πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα.

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να επισκεφτείτε τώρα τελευταία κάποιο από τα δημόσια νοσοκομεία (σας εύχομαι να μη σας τύχει ποτέ), αλλά πραγματικά το ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινή μάχη εκεί μέσα. Δεν επαρκούν με τίποτα. Αν τύχει και έχει κάποιος, κάποιον δικό του άνθρωπο μέσα εκεί, τότε θα δεινοπαθήσει στην κυριολεξία. Μέχρι και πάνες θα πρέπει να φέρνει ο ίδιος μιας και τα νοσοκομεία δεν έχουν για τις αλλαγές.

Ένας νοσηλευτής για πενήντα και πολλές φορές και παραπάνω νοσηλευόμενους. Τοιχώματα που πέφτουν στο κεφάλι σου, κατσαρίδες που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, ασθενείς που βογκούν στους διαδρόμους με ένα κομμάτι σκισμένο σεντόνι που μάταια προσπαθεί να κρύψει τον πόνο τους. Λεκάνες γεμάτες με εμετούς, που κάποιοι συγγενείς κρατούν στα χέρια τους και περιφέρονται με αυτές ψάχνοντας απεγνωσμένα τις τουαλέτες για να αδειάσουν το περιεχόμενο τους κλπ, κλπ.

Και ο υπουργός; Α, ο υπουργός, χτενισμένος καλά, στήνετε μπροστά στις κάμερες με ύφος μεγάλου αυτοκράτορα και κάνει κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης (κυρίως στο ΠΑΣΟΚ), λέγοντας ότι για τα πάντα φταίει το ΠΑΣΟΚ που δεν έκανε τίποτα.

Ναι υπουργέ, αλλά τούτη την στιγμή δεν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, αλλά εσύ. Άρα εσύ τι κάνεις για να διορθώσεις όλα όσα κακά έκανε το ΠΑΣΟΚ; Τίποτα ασφαλώς, άλλωστε πώς να προλάβεις να κάνεις κάτι, όταν από το πρωί έως το βράδυ βρίσκεσαι μπροστά στις κάμερες ή στα tennis club;

Με λίγα λόγια; Είστε όλοι σας (από το ΠΑΣΟΚ, μέχρι και το τελευταίο κόμμα), για τα μπάζα. Το μόνο που σκέπτεστε όλοι σας είναι πώς να αλώσετε την εξουσία για να κονομήσετε εις βάρος όλων εμάς των ηλιθίων (άντε για να μη μας πω χειρότερη κουβέντα), που σας ψηφίζουμε. Άλλωστε για αυτό δεν αλλάζει τίποτα σε τούτη την έρημη την χώρα. Ξέρετε όλοι σας πολύ καλά, ότι πάλι εμείς οι ηλίθιοι θα σας ψηφίσουμε και ας ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Το να ψηφίζεις τους ίδιους πολιτικούς που δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να σου αλλάξουν την ζωή σου, είναι μάλλον γιατί έχουμε όλοι μας το χαμηλότερο IQ που πάλλον πρέπει να είναι φιστικιού. Αλλιώς δεν εξηγείται…!

No response to “Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer