Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

“V” ΟΠΩΣ VENDETTA

Χθες καθώς ήταν μια μέρα γεμάτη κούραση, έκατσα και εγώ να δω κάτι στην τηλεόραση. Αφού έβγαλα κάλο στο δάκτυλο περιφερόμενος με την «ζαπιέρα» από κανάλι σε κανάλι, διαπίστωσα ότι τελικά δεν είχε τίποτα το αξιόλογο —ως συνήθως— να δω. Αποφάσισα λοιπόν να δω ένα DVD, σαν άλλως Καραμανλής και εγώ.

Φυσικά δεν είχα καμιά όρεξη να πάω στο Video club της γειτονιάς μου. Το μάτι μου έπεσε σε αν DVD που είχα πάρει με μια εφημερίδα την Κυριακή (ένα κάρο λεφτά έκανε η άτιμη). Ο τίτλος ήταν “VFOR VENDETTA. Το έργο το είχα δει, μου είχε κάνει εντύπωση τότε. Έτσι αποφάσισα να το δω για δεύτερη φορά μιας και τώρα θα μπορούσα να δώσω περισσότερη σημασία στα λόγια της ταινίας.

Όταν τελείωσε η ταινία, διαπίστωσα —όπως και την πρώτη φορά— ότι άνετα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν ένας «εθνικός» ύμνος για όλους τους λαούς. Φυσικά τούτη η ταινία δεν προωθήθηκε όσο έπρεπε, άλλωστε σε κάποιους δεν θα συνέφερε. Αλλά πραγματικά το κείμενο προσπάθησε να δώσει το νήμα όλων όσων συμβαίνουν στον πλανήτη μας τούτη την στιγμή.

Τα φοβερά ψέματα των πολιτικών, καλυμμένα πίσω από τα τσιράκια τους, τους δημοσιογράφους, μόνο και μόνο για να καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς, για να τους δοθεί η ευκαιρία να εγκαθιδρύσουν ένα στυγνό παγκόσμιο καθεστώς που θα έχει τα ατσαλένια χαλινάρια του, περασμένα γύρω από τον λαιμό των λαών.

Μας μιλάνε για τρομοκράτες, αλλά πολλοί από εμάς (όσοι βλέπουν πίσω από τις ειδήσεις τουλάχιστον), καταλαβαίνουν ότι οι δήθεν τρομοκράτες δεν είναι τίποτα άλλο από δικούς τους ανθρώπους για να τρομοκρατούν κάθε τόσο (και όποτε χρειάζεται), τους λαούς.

Μη μου πείτε τώρα ότι ένας τρομοκράτης σαν τον Λάντεν, αν ήταν πραγματικός τρομοκράτης δεν θα κτυπούσε συνεχώς. Έτσι όπως μας τον παρουσιάζουν τουλάχιστον αυτοί, δείχνει να διαθέτει τεράστια δύναμη πυρός. Αν όμως ήταν έτσι τα πράγματα, τότε θα μπορούσε να κάνει συνεχώς κτυπήματα σε όλα τα μέρη του κόσμου και όχι να βγαίνει και να απειλεί κάθε φορά που τον χρειάζονταν ο δολοφόνος Bush.

Χρειάζονταν λοιπόν ένα τρομερό «μπαμ» οι αμερικάνοι και όλοι οι υποτακτικοί τους, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν το σχέδιο «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ» των λαών, αλλιώς δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να βάλουν κάμερες σε όλες τις χώρες δήθεν για το καλό μας.

Δυστυχώς φίλοι μου, όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, θέλουν ένα σύμβολο (στην προκειμένη περίπτωση οι δίδυμοι πύργοι), για να μπορέσουν να επικρατήσουν και να περάσουν αυτό που θέλουν. Για αυτό πιστεύω ότι ο Λάντεν και ο κάθε Λάντεν, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συνεργαζόμενο με αυτούς ρεμάλι. Γιατί εάν ήταν πραγματικός επαναστάτης δεν θα σταματούσε να κάνει σαμποτάζ στο σύστημα ακόμα και αν θυσιάζονταν ο ίδιος.

Άλλου λοιπόν τα παραμύθια σας, και παιδιά, όσοι σκέπτεστε, καλό θα είναι να δείτε αυτή την ταινία που μοιάζει επιστημονικής φαντασίας και να προσέξετε τους διαλόγους…

One response to ““V” ΟΠΩΣ VENDETTA”

Ανώνυμος είπε...

και πόσο μοιάζουν τα γεγονότα της ταινίας και με τα προσφατα γεγονότα των χριστουγέννων της Αθήνας.

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer