Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΣ & ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΕ

Η αναίδεια των εχόντων και κατεχόντων έχει πλέον φθάσει στο ακρότατο σημείο. Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού έκανε το κέφι της, αγοράζοντας ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, για να έχει να λέει στα σαλόνια που συχνάζει ότι και καλά είναι και ιδιοκτήτρια ΜΜΕ, σήμερα Δευτέρα 22/6/2009 και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι ανυποψίαστοι εργάζονταν στα γραφεία τους και όπου άλλου τέλος πάντων εργάζονταν μέσα στον όμιλο, ξαφνικά τους είπαν να αφήσουν ότι έκαναν εκείνη την στιγμή και να σηκωθούν να φύγουν…!

Μα καλά ήθελα να ήξερα δεν ντρέπεστε; (Αφελής ερώτηση θα μου πείτε). Γιατί τους ανθρώπους (και δεν μιλάω για τους μεγαλοδημοσιογράφους), δεν τους είχατε προειδοποιήσει ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά και ενδέχεται να κλείσει σε ένα μήνα, σε μια εβδομάδα, τέλος πάντων λίγο καιρό πριν, ώστε οι άνθρωποι να προσπαθήσουν να βρουν κάπου αλλού δουλειά.

Μα τι λες, αγαπητέ, είναι δυνατόν αυτοί όλοι οι αναίσχυντοι, οι ανίεροι να νοιαστούν τι θα απογίνουν κάποιοι εργαζόμενοι;

Ίσα–ίσα που τώρα θα έχουν να λένε στα σαλόνια τους το χουνέρι που έκαναν στους απλούς εργαζόμενους και θα γελάνε, πίνοντας το τσάι τους στα πανάκριβα φλιτζάνια τους τα χρυσά μου…

Έκανε το κέφι της η κυρία, αλλά μη νομίζετε ότι τα λεφτά που ίσως να έχασε ήταν από δικά της κεφάλαια. Όχι φυσικά, απλά ήταν από τα χρήματα που μάσησαν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα. Εμ βλέπεις η κυρία έπαιρνε το χρήμα με το τσουβάλι τότε, ενώ κάποια άλλα κορόιδα ολκής παρίσταναν τους εθελοντές και που τους είχαν όλη μέρα στο τζάμπα και με ένα σάντουιτς παγωμένο…!

Τι να πω; Δεν ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω, είναι ότι όσο εμείς τα πρόβατα συνεχίζουμε να κοιμόμαστε, τόσο όλα αυτά τα λαμόγια θα μας πίνουν το αίμα μας.



One response to “ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΣ & ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΕ”

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

(Από σημερινή συζήτηση μεταξύ Ελλήνων Διπλωματών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Μπότζιος και ο Γιάννης Καμπόλης, σε καφενείο της οδού Βαλαωρίτου, 100 μέτρα από το Υπουργείο Εξωτερικών)

- Μα όταν γίνεται κρίση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ο Εισηγητής που υπογράφει την εισήγηση για να κοπεί κάποιος υπάλληλος, δεν σημαίνει ότι πιστεύει αυτά που λέει..

- Και γιατί τα λέει, και γιατί τα υπογράφει;

- Μα έτσι του λέει η Υπηρεσία να κάνει.

- Τι του λέει να γράψει ή να πεί; Ότι ο κρινόμενος είναι βλάκας;

- (Χρήστος Μπότζιος) Ναί έτσι έιναι. Είναι η γνώμη της υπηρεσίας.

- Και αφού όλα τα στοιχεία του φακέλου λένε για το αντίθετο; Τότε ο Εισηγητής γιατί δεν γράφει πριν από την υπογραφή του "Με εντολή του Υπουργού" ή "Με εντολή της Ντόρας Μπακογιάννη", ώστε να φαίνεται ποιανού ιδέα είναι;

- Μα έτσι γίνονται τα πράγματα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

- Δεν κατάλαβα, πως γίνονται τα πράγματα στο Υπουργείο Εξωτερικών;

- Την Εισήγηση στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ως προς το ποιος θα προαχθεί και ποιος θα κοπεί δεν την γράφει ο Εισηγητής, την γράφει ένας υπάλληλος στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, με απόλυτη ανωνυμία.

- Μα καλά κύριε Μπότζιε, δεν είναι κρίμα που ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι εκπροσωπείται στο εξωτερικό και στις διπλωματικές σχέσεις από έμπειρους διπλωμάτες , που έχουν το θάρρος της γνώμης τους...

- Μα έτσι γινόταν πάντα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

- Ναι αλλά μήπως για το λόγο αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο Σκοπιανό, δεν έχει βρεθεί η παραμικρή λύση στα θέματα με την Τουρκία, μήπως για το λόγο αυτό έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τουρκίας σαν περιφερειακής υπερδύναμης και εμείς πετυχαίνουμε να κάνουμε μόνο καμπάνιες για το Σάκη Ρουβά στη Γιουροβίζιον, ή κάνουμε εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και αντί των προσκεκλημένων αρχηγών κρατών στους οποίους υπολογίζαμε να έρθουν, βρεθήκαμε μόνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και θαυμάζαμε με τι φορέματα ήρθαν η κυρία Καραμανλή και η κυρία Μπακογιάννη;

- Να τώρα ήρθε και ο πρέσβης κύριος Γιάννης Καμπόλης. Γειά σας κύριε Καμπόλη.

- Γειά σας.

- Πέστε κύριε Καμπόλη, εσείς που έχετε διατελέσει και Διευθυντής της ΣΤ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, η γνώμη που εκφράζει ο εισηγητής στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είναι προσωπική γνώμη του, η η γνώμη που του επιβάλλουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να υποστηρίξει.

- (Γιάννης Καμπόλης) Δεν είναι προσωπική η γνώμη του΄, είναι υπηρεσιακή.

- Δηλαδή τα στοιχεία του φακέλου, συνηγορούν στο να προαχθεί ο υπάλληλος, και απλά υπάρχει αντίθεση της ΣΤ1 Διεύθυνσης προσωπικού, ο Εισηγητής θα γράψει ότι ο κρινόμενος είναι "βλάκας".

- (Γιάννης Καμπόλης) Δεν είναι προσωπική η γνώμη του, είναι υπηρεσιακή.

- Μα καλά τότε, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων,που είναι παρών στη συνεδρίαση της κρίσης προαγωγών, γιατί δεν παίρνει το λόγο, γιατί δεν ανοίγει το στόμα του.

- Δεν είναι προσωπική η γνώμη του, είναι υπηρεσιακή.


- Και εγώ που ποτέ δεν υπέγραψα κάτι που ήταν αντίθετο με τις αρχές μου, με τα πιστεύω μου, με τη συνείδησή μου, με την πεποίθηση που είχα σχηματίσει για το θέμα, παρά μόνο εκτός αν έβαζα προηγουμένως το "Με εντολή του Υπουργού" τι ήμουν;

- (Χρήστος Μπότζιος και Γιάννης Καμπόλης μαζί) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ.

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer