Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…

Λοιπόν, γεια σας. Όλο αυτό τον καιρό δεν έγραφα, όχι γιατί βρισκόμουν σε διακοπές. Αντιθέτως μπορώ να πω μάλιστα. Είχα πάρα πολύ δουλειά και από την άλλη δεν θα μπορούσα να γράψω μετά από την συνεχή γραφή όλη μέρα στο γραφείο. Έτσι λοιπόν σταμάτησα να γράφω. Άλλωστε τίποτα δεν είχε αλλάξει που να αξίζει κανείς να γράψει.

Κι ενώ νόμιζα ότι τίποτα (επιτέλους), δεν θα συνέβαινε μέσα στον Αύγουστο, διαψεύσθηκα παταγωδώς. Συνέβη αυτό που μέρες με ανησυχούσε.

Το μυαλό μου πήγαινε συνεχώς στο Γραμματικό και στους κατοίκους του που δεν επέτρεπαν να γίνει ο τόπος τους σκουπιδότοπος. Ανησυχούσα, γιατί ήξερα ότι εκεί υπήρχαν πάρα πολύ μεγάλα συμφέροντα (γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία) και ότι ή θα έχαναν οι κάτοικοι τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημιουργίας βρώμα ή κάτι άλλο θα γινόταν.

Το μυαλό μου έτρεχε συνεχώς στον εφιάλτη «φωτιά», όταν μάλιστα ανακατεύθηκε και η συμμορία λέγοντας ότι καλύτερα θα ήταν να βρουν κάποιο άλλο μέρος να κάνουν την βρώμα.

Την προηγούμενη κιόλας μέρα, άρχισα να το συζητάω με συναδέλφους μου στο γραφείο (καθώς βάζαμε την είδηση), λέγοντας τους : «…τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει αντίδραση από τους γνωστούς τύπους που κάτι θα κάνουν, δεν είναι δυνατόν να χάσουν έτσι 20.000.000 €…». Φυσικά διατηρούσα την ελπίδα ότι μπορεί τα δικαστήρια να δικαίωναν τα λαμόγια και όχι τους κατοίκους και θα γλυτώναμε από μεγαλύτερα κακά.

Την επομένη κατά της 8:30 μμ μαθαίνουμε ότι έπιασε φωτιά στο Γραμματικό. Ανατρίχιασα, κατάλαβα ότι τα γνωστά λαμόγια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Από εκείνη την ώρα και μετά ήξερα ότι για μια δύο μέρες η φωτιά θα αφεθεί να κάψει όλες τις εκτάσεις που βρίσκονταν εκεί κοντά…! Βλέπεις εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να αποχαρακτηρίσουν (τα γνωστά λαμόγια), όλη εκείνη την περιοχή και να δημιουργήσουν από εμπορικά κέντρα, μέχρι ξενοδοχεία και εκθεσιακούς χώρους πολλών τετραγωνικών.

Προς το παρόν δεν θα επεκταθώ άλλο, επιφυλάσσομαι όμως για το επόμενο διάστημα να βρω στοιχεία και να συνεχίσω. Καλό κουράγιο αδέλφια και πάψτε να είστε στο ίδιο έργο θεατές και υποχείρια των πολιτικών και των εταιρειών που τους στηρίζουν…!



No response to “ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer