Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Ακούσαμε και τις προγραμματικές δηλώσεις του κυρίου Γιώργου. Πάει κι αυτό και προχωράμε παρακάτω. Τελικά από ότι φαίνεται τίποτα δεν άλλαξε και ούτε πρόκειται να αλλάξει στην ζωή του φτωχού πολίτη. Αντιθέτως μάλιστα, ίσως πάμε σε ακόμα χειρότερες μέρες μιας και αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν καλά το παιχνίδι της μίζας και αν δεν βγάλουν οι ίδιοι τα μαχαίρια και να αρχίσουν να μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον, δεν πρόκειται να μάθουμε εύκολα τι μίζες διακινούν…!

Μη κοιτάτε που οι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας έβγαζαν τα άπλυτα τους στην φόρα. Όχι γιατί ήταν ηλίθιοι. Απλά εκεί υπήρχε η κυρία κόρη Μητσοτάκη που ήθελε διακαώς την εξουσία του κόμματος και έτσι ο πόλεμος μεταξύ τους, είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στην φόρα πράγματα και θάματα…!

Κανένας νοήμων δεν μπορεί να πιστέψει πώς ξαφνικά ο Γιωργάκης έγινε κύριος Γιώργος και μάλιστα κατάλληλος για αρχηγός κράτους. Δεν είναι περίεργο που σήμερα όλα τα κανάλια, οι εφημερίδες κλπ, κλπ, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις Γιώργο, ενώ μερικούς μόλις μήνες πριν έλεγαν τα χειρότερα λόγια για αυτόν;

Ξέρετε τα σαρκοφάγα, όταν μυρίσουν κρέας, αρχίζουν να πλησιάζουν όσο πιο αθόρυβα γίνετε. Αυτό κάνουν σήμερα οι δημοσιογράφοι με τους μισθούς που φτάνουν σχεδόν τον μισό προϋπολογισμό της Ελλάδας. Κανείς απ’ όλους αυτούς που ψήφισαν δεν θυμήθηκε γιατί πριν μερικά (μόλις πέντε), χρόνια έδιωξε το κόμμα που τώρα ψήφισε.

Κανείς από αυτούς τους τύπους που φέρατε και πάλι στην εξουσία δεν μπορεί να άλλαξε. Απλά έγινε ίσως ακόμα πιο προσεκτικός για το πώς θα σας κλέβει. Αυτοί που διώξατε έλεγαν τα ίδια με αυτούς που φέρατε τώρα. Θυμάστε τι έλεγε ο Καραμανλής; Σεμνά και ταπεινά, έλεγε, δεν θα ανεχόταν την διαφθορά έλεγε, δεν θα ανεχόταν κανένα σκάνδαλο έλεγε, για νταβατζήδες μιλούσε κλπ, κλπ.

Ε, λοιπόν τα ίδια λέει και σήμερα ο κύριος Γιώργος. Τι θα κάνει; Τίποτα φυσικά. Τώρα θα μου πει κάποιος : «…ναι αλλά είδες, με το που ήρθε στην εξουσία, αμέσως τα υπουργικά αυτοκίνητα μίκρυναν, ακόμα και τους αστυνομικούς που κάνουν τις δούλες τους αποσύρει…». Σιγά ρε παιδιά. Απέσυρε από την φύλαξη 35 αστυνομικούς και κάτι έγινε. Το έκανε για να δει το πρόβατο κάτι. Όσο για τα αυτοκίνητα; Σε μερικούς μήνες θα δείτε τα τσιπ SUZUKI να μετατρέπονται σε κάτι Πόρσε Καγιέν άλλο πράγμα.

Όσο για τα κανάλια; Θα αρχίσουν τον πόλεμο εναντίον του κυρίου Γιώργου, όταν δεν θα δίνει κρατικές διαφημίσεις και δεν θα αναθέτει έργα στους γνωστούς εργολάβους της χώρας. Τότε θα δείτε μια Τρέμη που θα τρέμετε ακόμα και να την κοιτάξετε.

Ο Γιώργος μπορεί να θέλει, το σύστημα όμως δεν πρόκειται να τον αφήσει και εξαρτάται από τον ίδιον πόσο έξυπνα θα φερθεί για να μπορεί να εκλεγεί για άλλη μια τετραετία. Αν δεν ακολουθήσει την τακτική του επάρατου Σημίτη, που ήταν, φάτε όσα πιο πολλά μπορείτε αλλά αφήστε με να κυβερνώ, τότε σύντομα θα γίνει και πάλι Γιωργάκης που αλλάζει εν κινήσει αλυσίδες ποδηλάτων και θα γελάσει μαζί του κάθε πικραμένος. Γιατί μη νομίζετε, έχει και αυτός μέσα στο κόμμα του την αρσενική Μητσοτάκη που είναι ο Βενιζέλος. Ο χοντρός μπορεί να γλύτωσε το πλάκωμα από την Μητσοτάκη αλλά ο Γιώργος δεν γλυτώνει τόσο εύκολα από τον Βενιζέλο, δεν τον παίρνουν τα κυβικά.

Ας ελπίσουμε λοιπόν να βγω εντελώς λάθος στις προβλέψεις μου, γιατί αλλιώς αυτός ο τόπος μια ζωή θα διοικείτε από τις γνωστές μας οικογένειες-εργολάβους που αν ήθελε κανείς να τις παρομοιάσει θα τις έλεγε εργολάβους κηδειών ενός λαού.

Καλή σας ημέρα και με συγχωρείτε αν σας χάλασα το όνειρο. Αλλά καλύτερα να ξυπνάμε προτού το όνειρο μετατραπεί σε εφιάλτη και μόρα…



No response to “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer