Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.

Πέρασαν λοιπόν 100 μέρες που έχουμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (λες και δεν το είχαμε για είκοσι ολόκληρα χρόνια). Απολογισμός; Ένα απόλυτο τίποτα. Τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενοι επάρατοι, τα ίδια κάνουν και αυτοί. Άλλωστε το κράτος των δέκα πλουσίων οικογενειών έχει πάντοτε συνέχεια. Μια συνέχεια όμως μόνο για αυτές τις οικογένειες, όχι και για τον λαό, τον απλό λαό που προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο του κάνοντας πολλές φορές και τρεις δουλειές.

Μετράνε και ξανά μετράνε την ανεργία. Την βρίσκουν λέει γύρω στο 12%, αλλά δεν λένε κουβέντα και για τους χιλιάδες ανέργους που δουλεύουν σε κάθε δουλειά για τρεις ή και για μια ώρα. Μας λένε συνέχεια για άδεια ταμεία, αλλά ποτέ δεν μας είπαν ποιος φταίει που τα ταμεία άδειασαν; Αφήνουν να αιωρείται (αφού έτσι τους συμφέρει), ότι φταίνε οι λαθραίοι μετανάστες ή οι μετανάστες γενικός. Δεν μας λένε όμως που επί εποχή επάρατου Σημίτη έχωσαν το χέρι βαθιά μέσα σε κάθε είδους ταμείο και ότι υπήρχε μέσα το έριξαν στα χρηματιστήρια, στα οδικά έργα και φυσικά στους περίφημους Ολυμπιακούς αγώνες, για να μη πούμε και για τα δισεκατομμύρια από τις μίζες που έγιναν βίλες του κάθε πονηρού πολιτευτή.

Κι όμως, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Μεγάλη ευθύνη φέρει και ο λεγόμενος λαός που μάλλον δεν πρέπει κανείς να εμπιστεύεται την κρίση του. Δυστυχώς ο λαός είναι μια μάζα που μπορούν να την χειρίζονται όπως θέλουν μέσω των πολύ καλά βολεμένων και φυσικά πληρωμένων δημοσιογράφων τους.

Μη ξεχνάμε ότι ο μπούλης (Κ. Καραμανλής), βγήκε και έγινε κυβέρνηση, γιατί στην αρχή είχε την πλήρη υποστήριξη των ΜΜΕ. Είδαν όμως μετά οι καναλάρχες ότι δεν τους έδινε και πολύ ψωμί και έτσι στράφηκαν στον Γιώργο. Τώρα πώς ξαφνικά από Γιωργάκης έγινε Γιώργος μάλλον είναι ηλίου φαεινότερο. Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα τον στείλουν από εκεί που ήρθε, όχι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι του, μιας και θα πάθει ότι ακριβώς έπαθε ο μπούλης, αφού ήθελαν να βγάλουν την κόρη του δράκουλα, αλλά τους την έφερε ο Σαμαράς.

Βλέπεις το ΠΑΣΟΚ , μπορεί να μην έχει κόρη δράκουλα, έχει όμως τον χοντρό του (Ε. Βενιζέλος). Αυτός είναι πολύ εγωιστής για να μπορέσει να καταπιεί ότι ένας Γιωργάκης που αλλάζει αλυσίδες ποδηλάτου εν κινήσει, μπορεί να κυβερνήσει κιόλας.

Και εμείς απλά νομίζουμε ότι ψηφίζουμε για να βγει κάποιος. Όχι κανείς μας δεν ψηφίζει αυτό που θα ήθελε. Ψηφίζουμε γιατί μας λένε τα κανάλια ποιον θα ψηφίσουμε.

Τα ταμεία λοιπόν είναι άδεια μόνο για τον λαό, όχι για τους γνωστούς έχοντες και κατέχοντες. Για τους τελευταίους τα ταμεία έχουν. Δίνουν πχ 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και αυτοί με την σειρά τους τα ξεπλένουν μια χαρά, ταΐζοντας απ’ όλες τις τρύπες που μπορεί να έχει ο άνθρωπος, όλα αυτά τα χαμουρόπαιδα που κάποιοι τα ονομάζουν Golden boys, που τα περισσότερα είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών, για αυτό άλλωστε και οι τόσο παχυλές αμοιβές τους.

Σας τα έπρηξα ε; Ναι καλά μου βόδια, το ξέρω, άλλωστε για αυτό δεν γράφω τακτικά. Ξέρετε; Βαρέθηκα τόσα χρόνια να αναλώνομε στο να προσπαθώ να ξυπνήσω κάποιους. Το πείρα πλέον απόφαση ότι από τότε που ο άνθρωπος οργανώθηκε σε κοινωνία, μοιράστηκαν και οι ρόλοι. Άλλως θα κάνει τον δούλο και άλλος (έξυπνος), θα εκμεταλλεύεται τον πάντοτε ηλίθιο δούλο. Κάτι σαν την κοινωνία των μυρμηγκιών. Μόνο που αυτά είναι ακόμα πιο οργανωμένα από εμας. Γιατί εκεί υπάρχει ο εργάτης, υπάρχει και ο πολεμιστής. Ενώ στην δική μας κοινωνία υπάρχει μόνο ο δούλος που όποτε χρειαστεί παίζει και τον ρόλο του πολεμιστή. Άλλοτε δήθεν για την πατρίδα κι άλλοτε δήθεν για την θρησκεία.

Το κακό είναι ότι μόνο για μας τους δούλους υπάρχει πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Γιατί για τους προύχοντες τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Εμείς οι ηλίθιοι φωνάζουμε για τους σκοπιανούς ή τους τούρκους κλπ, κλπ, ενώ οι προύχοντες ανοίγουν δουλειές και δίνουν δουλειές σε όλους αυτούς που εμάς μας λένε να μισούμε.

Τέλος πάντων, δεν θα γράψω τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα τελευταίο. Δεν σας φαίνετε λίγο παράξενο, ότι όποτε θέλουν να περάσουν κάποιον απεχθή νόμο για τα βόδια ή πρόβατα, αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους κάποιοι δήθεν τρομοκράτες που τοποθετούν βομβίτσες; Αλήθεια πόσο κακό κάνουν αυτές οι δήθεν βόμβες; Κανένα κακό. Άντε να πέσει κανένα τζάμι και να καεί και κάποιο αυτοκίνητο. Αμ δε που είστε τρομοκράτες. Ο πραγματικός τρομοκράτης και υπερασπιστής του λαού προσπαθεί να κάνει ζημιά σ’ αυτούς που φταίνε και όχι στον εργαζόμενο. Όλοι εσείς λοιπόν, δεν είστε παρά το δεξί χέρι του συστήματος που θέλει να στρέψει την προσοχή του βοδιού αλλού και όχι στο πραγματικό πρόβλημα.

Αυτά και καλό σας ύπνο. Σας αφήνω τώρα να μασήσετε αυτά που σας σερβίρουν με την ησυχία σας, καθισμένοι στον καναπέ σας, μπροστά στο home cinema σας που ακόμα δεν έχετε αποπληρώσει.



No response to “ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer