Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ


Και να που έφθασε ο περίφημος Σεπτέμβριος που κάποιοι νόμιζαν ότι θα γίνει ο χαμός και ότι ο έλληνας θα άφηνε τον φθαρμένο πλέον καναπέ από τον κώλο του και θα έβγαινε στους δρόμους. Ας γελάσω. Για να βγει κάποιος έλληνας στον δρόμο, θα το κάνει μόνο όταν θα τον πετάξει η τράπεζα ή ο σπιτονοικοκύρης του στο δρόμο από τα χρέη και από την ανεργία που σε λίγο θα τον βρει κατακούτελα.
Τι είπατε; Να κάνω υπομονή; Να κάνω, άλλωστε υπομονή κάνω από τότε που γεννήθηκα. Βλέπω παλιές ταινίες (ελληνικές) και καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον έλληνα ραγιά και την νοοτροπία σκλάβου που έχει αποκτήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια και φυσικά ούτε πρόκειται να αλλάξει.
Βλέπεις οι χιλιάδες αμερικάνικες ταινίες προπαγάνδας του «κάτσε ήσυχος και σεβασμός στις αρχές», έχουν πιάσει τόπο. Ο καθένας μόνος του και ο ψωριάρης χώρια. Αν παρατηρήσει κανείς πώς λειτουργεί η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει ότι η μαλακία πάει σύννεφο.
Γιατί; Μα βλέπει ο ένας ότι ο ανίερος αυτός άνθρωπος (τον κάναμε και πρωθυπουργό τον ανεγκέφαλο), διώχνει δημοσίους και επειδή εμείς ανήκουμε στον ιδιωτικό τομέα, λέμε μπράβο και ζήτω, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο άνεργος είναι μια αλυσίδα που όταν διαλυθεί θα φτάσει και σε εμάς που είμαστε άλλος ένας κρίκος της.
Θα μου πεις τώρα. «Και τι θες να γίνει; Τόσα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι απολάμβαναν…». Ναι, δεν το αμφισβητώ κύριε κόπανε, αλλά αντί να τον απολύσεις μήπως θα ήταν καλύτερα να το κάνεις όταν αυτός ο υπάλληλος δεν αποδίδει τα δέοντα; Να βάλεις κανόνες ιδιωτικού δικαίου το καταλαβαίνω, αλλά όχι απολύσεις όταν εσύ κάποτε τον προσέλαβες για να φτιάξεις τον ιδιωτικό στρατό ψηφοφόρων σου. Όχι ότι τώρα δεν κάνεις το ίδιο γύφτο πολιτικέ. Έχετε την εντύπωση ότι ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ έγινε τίμιο;
Όχι ραγιά μου. Διώχνει αντίθετους προς το κόμμα και μπάζει από το παράθυρο δικούς του πάλι ανθρώπους. Τώρα κάποιοι κόπανοι θα που πάλι. Τι με νοιάζει εμένα ρε τι κάνει στο δημόσιο; Ούτε εμένα με νοιάζει, ούτε για σένα κόπανε του δημοσίου, ούτε για σένα κόπανε του ιδιωτικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλον. Μέχρι τώρα αυτό που έσωζε τον ανεγκέφαλο έλληνα ήταν το δέσιμο μεταξύ μας, που δίναμε ένα πιάτο φαγητό στον γείτονα μας, όταν ξέραμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τώρα γίναμε αμερικάνοι και ευρωπαίοι που κάποτε λέγαμε ότι είναι ξενέρωτοι.
Ε, λοιπόν το ίδιο ξενέρωτοι γίναμε και εμείς. Τηλεόραση, πίτσα από τηρία που ούτε ο ίδιος που τα παρασκεύασε δεν ξέρει πόσο βρώμικα είναι, καναπές, frappe, σταυροπόδι και άσε το σπίτι του γείτονα να καίγετε και άμα φτάσει η φωτιά στο δικό μας, ρίχνουμε πάνω της τον frappe και αν σβήσει έχει καλώς, αν όχι τότε θα αρχίσουμε να φωνάζουμε ότι φταίνε οι πυροσβέστες.
Άντε βρε και καλό χειμώνα να έχουμε και να χαίρεστε αυτόν που ψηφίσατε. Αυτός μας άξιζε λοιπόν. Είναι ο καθρέπτης μας. Μη τον φτύνετε λοιπόν γιατί φτύνετε την μάπα σας. Να σας έκανε και ανασχηματισμό για να κάθεστε πάλι στον καναπέ να ακούτε τις μαλακίες του Παυλόπουλου, του Χατζηνικολάου, της Τρέμη, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου και άλλων ηλίθιων φρούτων του καιρού μας. Ξύπνα μαλάκα, σε λίγο θα σε τρώνε οι δρόμοι και δεν θα μπορείς ούτε να πολεμήσεις από την πείνα. Εκτός και αν επίτηδες περιμένεις, για να αντιμετωπίσεις τα ΜΑΤ με την βρώμα του χνότου σου μαλάκα…

No response to “ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer