Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα είναι 23/2/2011 και πολύ από εμάς περιμένουν κάτι «δυνατό» από την περίφημη απεργία που διοργάνωσαν τα γνωστά σε όλους μας λαμόγια οι συνδικαλιστές. Φυσικά και πάλι τα πάντα είναι καπελωμένα. Άρα άδικα κάποιοι περιμένουν ότι κάτι θα γίνει επιτέλους και θα φύγει η χολέρα του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς κάνουμε λάθος. Ξέρετε γιατί; Γιατί απλά όταν τα κόμματα με τους μηχανισμούς της λέρας καπελώνουν την λαϊκή οργή, είναι σαν να πετάς ένα καπέλο σε ένα πουλάκι που προσπαθεί να πετάξει. Το καπελώνεις και έτσι του είναι αδύνατον να ξεφύγει.
Κάποιοι πάλι αριστεροί περιμένουν από το ΚΚΕ να κάνει κάτι. Δυστυχώς ούτε από εκεί έχει να περιμένει κάτι ο λαός. Το ΚΚΕ, θέλει να μιλάει εκ του ασφαλούς. Το ΚΚΕ δεν είναι —όπως και ποτέ δεν ήταν— έτοιμο να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης. Άλλωστε για αυτό βλέπετε και στις συγκεντρώσεις που κάνει, ο ένας ξέρει πολύ καλά τον άλλον και αν επιχειρήσεις να εισέλθεις στο λεγόμενο «μπλοκ» των διαδηλωτών του, δεν θα σου το επιτρέψουν. Δεν θέλει με τίποτα να αναλάβει την ευθύνη για μια λαϊκή επανάσταση.
Όσο για τον ΣΥΝ, ε, εκεί είναι που γίνετε το έλα να δεις. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Απλά βγάζουν κραυγές, δεξιά και αριστερά, αλλά ανάθεμα με αν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν.
Τώρα, όσο για το περίφημο κόμμα του Καρατζαφέρη; Ε, αυτό είναι σαν τα «καπέλα» κάποιων καπνοδόχων. Γυρνάει όπως φυσάει ο άνεμος, προσπαθεί κάθε τρόπο να μαζέψει ψήφους. Μην ακούτε τον τρελό του χωριού τον Σπύρο Γεωργιάδη που φωνάζει κατά του ΚΚΕ. Είναι γιατί απλά ξέρει ότι από εκεί δεν έχουν να πάρουν καμία ψήφο, γιατί αν είχαν και την παραμικρή ελπίδα να λάβουν κουκιά και από εκεί, τότε οι ψυχωτικές κραυγές του θα ήταν πολύ πιο ήπιες…
Όσο για τον γλυκανάλατο Αντωνάκη; Ε, εδώ δεν τίθεται κανένα θέμα. Είναι ότι ακριβώς και ο φίλος του και συμμαθητής του Γιωργάκης. Αν είναι δυνατόν να υποστηρίξει αυτό το κατασκεύασμα λαϊκό αγώνα κατά της κυβέρνησης. Άρα τι μένει; Η κόρη του Δράκουλα; Έλεος, αν κανείς πιστέψει ότι αυτό το ελεεινό vampire μπορεί να είναι υπέρ του λαού, άλλωστε το έχει δηλώσει ότι για το μόνο που αγωνίζεται είναι το δίκιο του κεφαλαίου.
Τώρα κάποιος ίσως αναρωτηθεί. «Καλά βρε άνθρωπε, αλλά τι πρέπει να γίνει;». Δεν ξέρω αδέρφια, βλέπεις στην εποχή του Facebook και του Chat, είναι δύσκολο να βρει κανείς τον άνθρωπο που θα πάρει επάνω του ένα λαϊκό κίνημα. Μη κοιτάτε που ξεσηκώθηκαν οι άραβες δήθεν μέσω Facebook και της άλλης μαλακίας του τσίου – τσίου, αυτά απλά οργανώθηκαν πάλι από το σύστημα για να σκουπίσουν λίγο τις ακαθαρσίες που τόσα χρόνια διατηρούσαν στην εξουσία. Το έκαναν απλά για να προλάβουν πραγματικές εξεγέρσεις, ήθελαν με λίγα λόγια, να βάλουν νέα σκατά, πιο μαλακά, γιατί τα προηγούμενα είχαν μείνει πολύ καιρό στον ήλιο και είχαν ξεραθεί.
Με λίγα λόγια αδέρφια, μη περιμένετε να γίνει ούτε σήμερα τίποτα. Απλά μερικοί αριστερή θα πάνε έξω από το κτήριο που μαζεύονται οι υπερασπιστές των πλουσίων, θα μείνουν πέντε λεπτά, θα φωνάξουν ένα «ΚΚΕ, δυνατό στην Βουλή και στον Λαό» και από εκεί πάνε κι άλλοι. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους; Χωρίς αρχηγό, θα πετάξουμε καμιά πετρούλα κατά των υπηρετριών του ΠΑΣΟΚ και θα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια.
Έτσι θα περάσει κι αυτή η μέρα και η κυβέρνηση θα μείνει και πάλι απερίσπαστη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της χώρας μας. Εμείς δε θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας περιμένοντας, με την ελπίδα ότι μπορεί κάποτε να βγει κάποιος που θα πάρει στις πλάτες του την πραγματική επανάσταση. Μακάρι να έβγαινα έστω και για μια φορά ψεύτης και λάθος, έστω μωρέ μια φορά ανάθεμα με…     

No response to “ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer