Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΖΗΤΩ Ο κ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Τελικά δεν έπεσα έξω. Όλα έγιναν όπως ακριβώς τα περίμενα. Μια διαδήλωση που ναι μεν είχε αρκετό κόσμο, αλλά όχι τόσο που θα έπρεπε να έχει βάση των σκληρών μέτρων που παίρνει αυτή η δοτή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από ότι ξέρω οι εργαζόμενοι που υπέστησαν και θα υποστούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα είναι πολλοί περισσότεροι από τους τριάντα ή σαράντα ή και εκατό χιλιάδων αν θέλετε διαδηλωτών.
Αλήθεια όλοι οι υπόλοιποι τι έγιναν; Δεν έπρεπε όλοι μας να έχουμε κατέβει στην διαδήλωση; Αυτό δεν δίνει στην κυβέρνηση μια εικόνα που της λέει ότι οι λίγοι δεν είναι ευχαριστημένοι; Όλοι οι υπόλοιποι είναι μια χαρά. Κρίμα, πολύ κρίμα, γιατί δεν σας κρύβω ότι κρυφά μέσα μου, έλεγα ότι μάλλον θα πέσω έξω για αυτά που έγραφα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πορείας.
Ήταν λοιπόν μια ακόμα αποτυχημένη διαδήλωση, με ένα ΚΚΕ ευθυνόφοβο μη τυχόν και το κατηγορήσουν για επεισόδια. Κανείς από το ΚΚΕ, δεν έμεινε πάνω από 15 δευτερόλεπτα μπροστά από την βουλή. Απλά πέρασαν και την έκαναν σαν μπαλαρίνες που τελειώνουν το χορευτικό τους.
Τώρα κάποιοι θα βιαστούν να με κατηγορήσουν ότι και καλά θα ήθελα να γίνουν επεισόδια. Όχι φίλοι μου, δεν είναι θέμα αν θα γίνουν ή όχι επεισόδια. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση, ότι πλέον τελείωσαν τα αστεία της εις βάρος μας. Εξάλλου οι διαδηλώσεις δεν είναι παρελάσεις, οι διαδηλώσεις πάντα πρέπει να μεταφέρουν σκληρά μηνύματα κατά κάθε κυβέρνησης που ξεπουλάει τα πάντα.
Οι διαδηλώσεις δεν διαλύονται με το πρώτο δακρυγόνο που ρίχνουν οι υπηρέτριες τους. Οι διαδηλωτές μένουν στην θέση τους αμετακίνητοι και δεν παριστάνουν τις κότες που με το πρώτο «ξου, ξου» την κάνουν για το κοτέτσι τους. Τέλος πάντων, για μια ακόμα φορά αποδειχτήκαμε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και πάνω απ’ όλα εντελώς δειλοί. Έτσι από εδώ και πέρα, ότι κι αν συμβεί, εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να λάβω ποτέ ξανά μέρος στις διαδηλώσεις παρωδίας και δειλίας.
Από εδώ και πέρα θα δέχομαι αγόγγυστα τα πάντα, γιατί ίσως να είμαστε λίγοι αυτοί που δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Ομολογώ πλέον την απόλυτη ήττα μας. Έτσι με μια κραυγή φωνάζω. Μπράβο κύριε Γιώργο, κάντε το καθήκον σας έναντι των δανειστών μας. Μαζί σου θα είμαι πλέον ακόμα και αν χρειαστεί να δουλέψω χωρίς να πληρώνομαι. Αν θέλεις μάλιστα μπορείς να μου τα πάρεις όλα. Στο κάτω – κάτω, αυτό μας αξίζει. Άλλωστε όλοι οι δηλοί έχουν κακό τέλος. Κτύπα λοιπόν, αλλά ότι είναι να κάνεις κάντο γρήγορα, γιατί οι τοκογλύφοι περιμένουν με αγωνία…     

No response to “ΖΗΤΩ Ο κ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ”

Leave a Reply

Παρακαλώ, σχολιάστε, αλλά να είστε (αν θέλετε) κόσμιοι στις εκφράσεις σας.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και σεβασμό
Writer